O-STA

Podjetje Anschutz Company ostaja lastnik AEG

14. marec 2013, 17:15 UTC

DENVER in LOS ANGELES - (BUSINESS WIRE) - Podjetje Anschutz Company je danes objavilo, da bo obdržalo lastništvo v skupini Anschutz Entertainment Group, Inc. in ustavilo postopek prodaje podjetja AEG.

Predsednik uprave AEG Philip F. Anschutz bo nadaljeval z aktivnejšo vlogo v podjetju, osredotočil pa se bo na strategijo in delovanje podjetja po svetu. Dan Beckerman bo prevzel mesto predsednika in generalnega direktorja podjetja. Beckerman se je AEG pridružil pred več kot 15 leti, doslej pa je delal kot finančni direktor in glavni operativni direktor.

Tim Leiweke, ki je bil predsednik in generalni direktor AEG od leta 1996, bo podjetje zapustil v skladu z medsebojnim sporazumom. "Hvaležni smo za vlogo, ki jo je Tim odigral v razvoju AEG in se mu zahvaljujemo za ves trud, ki ga je vložil v podjetje. Želimo mu vse najboljše v njegovih prihodnjih podvigih," je dejal Anschutz.

Ted Fikre, ki se je podjetju pridružil leta 1997, bo zasedel mesto podpredsednika uprave, ostal bo tudi odgovoren za pravne zadeve in razvoj, poleg tega pa bo prevzel vodenje odnosov z javnostmi in oblastmi. Jay Marciano, ki je trenutno predsednik in generalni direktor AEG Europe, se bo iz Londona preselil v Los Angeles, kjer bo prevzel vlogo operativnega direktorja. Todd Goldstein, ki je v podjetju od leta 2001, je bil nedavno povišan v direktorja za prihodke in bo to mesto obdržal. Steven Cohen, izvršni podpredsednik Anschutz Company, bo prevzel mesto direktorja AEG za strategijo, obdržal pa bo svoj položaj v matični družbi.

Beckerman, Fikre, Marciano, Goldstein in Cohen ter Anschutz, bodo tvorili upravo AEG.

"Že ob začetku postopka prodaje smo zaposlenim in partnerjem po celem svetu zagotovili, da bomo podjetje prodali samo primernemu kupcu ob primernih pogojih prodaje," je dejal Anschutz, predsednik in generalni direktor Anschutz Company. "Od prvih dni AEG sem imel vizijo, da bi povezali najboljše nepremičnine zgrajene okoli prireditvenih prostorov z najboljšimi športnimi in zabavnimi vsebinami v živo. V zadnjih letih smo razvili sorodne posle, da bi še dodatno izboljšali storitve objektov AEG za naše partnerje, kot so sponzorji, umetniki, potrošniki in skupnosti, v katerih delujemo. Aktivnosti podjetja bo še naprej upravljala izkušena vodstvena ekipa AEG. Večina ljudi v tej ekipi z AEG sodeluje že več kot deseteletje. Še naprej bomo postavljali standarde v industrijah, v katerih deluje AEG, in svojo edinstveno vizijo in razvojni model še naprej predstavljali na zabaviščnih lokacijah po vsem svetu."

"Ponovna vključitev Phila v aktivnostih podjetja je dala nov zagon in zavzetost vodstveni ekipi za osredotočanje na naslednje korake AEG," je dejal Dan Beckerman. "Podjetje ima mnogo zanimivih poslovnih priložnosti, strokovno znanje vodstvene ekipe in naših 26.000 zaposlenih po celem svetu pa nam bo omogočilo, da izberemo tiste, ki bodo najbolj izboljšali delovanje podjetja. Med prioritetnimi projekti v prihodnosti so razvoj stadiona Farmers Field v bližini našega L.A. Live kampusa, nadaljevanje naših naporov, da bi v Los Angeles vrnili NFL, nedavno oznanjena pobuda za sodelovanje z MGM za izgradnjo nove arene v Las Vegasu, pridobitev lastniških deležev in povezana prenova nekaterih večjih svetovnih aren v Evropi ter investicija v AXS.com, našo platformo za spletno trgovino, s katero bomo povečali zmogljivosti v dobrobit naših prizorišč, partnerjev, nastopajočih in potrošnikov."

O AEG:

AEG je eno vodilnih športnih in zabaviščnih podjetij na svetu. Ima mrežo 120 lastniških, upravljanih in programskih prizorišč na petih celinah. AEG je podružnica v popolni lasti Anschutz Company. AEG ima v lasti ali pa upravlja številna svetovna prizorišča, kot so Staples Center (Los Angeles, ZDA), The O2 (London, Velika Britanija), Mercedes-Benz Arena (Šanghaj, Kitajska), Allphones Arena (Sydney, Avstralija), O2 World (Berlin, Nemčija), Ericsson Globe Arena (Stockholm, Švedska), MasterCard Center (Peking, Kitajska), Ulker Sports Arena (Istanbul, Turčija), BBVA Compass Stadium (Houston), ZDA, Brisbane Entertainment Center (Brisbane, Avstralija), The Home Depot Center (Carson, ZDA), Best Buy Theater (Times Square, New York, ZDA), Sprint Center, (Kansas City, ZDA), Rose Garden Arena (Portland, ZDA), Target Center (Minneapolis, ZDA) and the O2 World Hamburg (Hamburg, Nemčija). L.A. LIVE, ki ga je zasnoval AEG, je 371.612 kvadratnih metrov veliko športno, bivanjsko in zabaviščno naselje v centru Los Angelesa, ki se ponaša z gledališčem Nokia Theatre L.A. LIVE in Club Nokia 54-nadstropni center za konvencije s 1001 sobo Ritz-Carlton & JW Marriott Hotela v Los Angelesu, Ritz-Carlton Residences v L.A. LIVE ter restavracijo Wolfganga Pucka WP 24. Poleg tega je v četrti tudi prostor za zabavne vsebine, restavracije in pisarne. Poleg lastniškega deleža v moštvu NBA Los Angeles Lakers, ima AEG Sports franšize tudi v moštvu NHL, dobitnikih Stanleyjevega pokala Los Angeles Kings (NHL), zmagovitem moštvu MLS L.A. Galaxy, berlinskem hokejskem klubu Berlin Eisbaren, kolesarski dirki Amgen Tour of California ter Zazzle Bay to Breakers tekaškem tekmovanju. AEG Live, podružnica, ki se ukvarja z organizacijo dogodkov v živo, je drugo največje podjetje na svetu za promocijo koncertov in turnej, v 15 regionalnih poslovalnicah pa vključuje oddelke za organizacijo turnej, festivalov, razstav, prenosov, posebnih dogodkov ter prodajo blaga. AEG Global Partnerships, podružnica, odgovorna za sponzorstva ter ostala strateška partnerstva in AEG Merchandising, podjetje, ki se ukvarja s trgovskim blagom, sta tudi bistveni enoti AEG. AXS.com, podružnica AEG za prodajo vstopnic in internetno prodajo, je prva faza nove platforme za zabavne vsebine podjetja AEG, ki bo primarna potrošniška znamka podjetja. Vsebovala bo tudi mobilne storitve ter storitve za video vsebine. Za več informacij obiščite www.AEGworldwide.com .

Dan Beckerman, predsednik in generalni direktor, se je AEG pridružil leta 1997 kot finančni direktor Los Angeles Kings. Kot finančni direktor ter operativni direktor AEG je odigral ključno vlogo pri vseh stopnjah rasti AEG. Beckerman je bil pred prihodom v AEG zaposlen kot podpredsednik, odgovoren za finance pri Los Angeles Clippers, pred tem pa je bil višji knjigovodja pri podjetju Arthur Anderson. Beckerman je iz financ magistriral na Anderson School univerze UCLA. Z odliko je iz ekonomije diplomiral na UCLA.

Ted Fikre, podpredsednik uprave ter direktor, odgovoren za pravne zadeve in razvoj, je imel vodilno vlogo pri vseh večjih strateških in finančnih poslih AEG, odkar se je podjetju pridružil pred več kot 15 leti. Preden se je pridružil AEG, je bil Fikre zaposlen kot odvetnik v pisarni Latham & Watkins. Fikre je z odliko diplomiral iz ekonomije na univerzi v Princetonu, iz prava pa na univerzi Stanford.

Jay Marciano je bil pred prevzemom mesta direktorja operacija pri AEG predsednik in generalni direktor AEG Europe. Marciano je pred tem šest let delal kot predsednik MSG Entertainment, ki je del podjetja Madison Square Garden, kjer je vodil organizacijo dogodkov na ključnih prizoriščih, kot je Radio City Music Hall, Madison Square Garden, Beacon Theatre in Chicago Theatre. Preden se je pridružil MSG, je bil Marciano zaposlen kot direktor za strategije pri AEG Live, podružnici podjetja AEG za organizacijo živih dogodkov. Pred prvo službo v AEG je bil Marciano predsednik in generalni direktor podjetja Universal Concerts. Marciano je na Harvardu diplomiral iz socialne psihologije, magistriral pa je na šoli Amos Tuck School kolidža v Dartmouthu.

Todd Goldstein, direktorj AEG, odgovoren za prihodke, je zagnal nekaj glavnih sponzorskih sporazumov in sporazumov za pravice do imenovanja, odgovoren pa je tudi za glavne generatorje prihodkov AEG po svetu. Goldstein je odgovoren tudi za vodenje Ritz-Carlton & JW Marriott Hotela v L.A. LIVE ter prodajo stanovanj Ritz-Carlton Residences v L.A. LIVE. Goldstein je iz komunikacij diplomiral in magistriral na univerzi v Koloradu.


Kontakti

Mediji:
Kekst and Company
Robert Siegfried / Lyndsey Estin
212-521-4800
aeg@kekst.com

Vir: Anschutz Company


Omogočeno s strani Business Wire

Sporočilo za medije v angleščini si lahko ogledate na:
http://www.businesswire.com/news/home/20130314006050/en