O-STA

Z delom je začela druga generacija TSstartup

18. marec 2013

Ljubljana, 18. marca - Telekom Slovenije je sredi februarja objavil drugi razpis za podjetniški pospeševalnik TSstartup. Po uspešno izpeljani prvi generaciji projektov pod okriljem podjetniškega pospeševalnika tudi z novim razpisom nudi možnost za razvoj in sodelovanje domačim in tujim razvijalcem. Na razpis je pravočasno prispelo kar enainštirideset prijav. Strokovna ekipa je opravila pogovore v živo z najbolj obetavnimi ekipami in tudi tokrat izbrala 11 ekip, ki se bodo danes že začele spoznavati s pogoji dela v hiši TSstartup na Vojkovi v Ljubljani.

Kot je znano, je TSstartup podjetniški pospeševalnik Telekoma Slovenije. Je prvi program v Sloveniji, ki udeležencem nudi vse potrebno za intenziven razvoj in pripravo poslovanja na področju telekomunikacij. Telekom Slovenije jim v ta namen štiri mesece nudi poslovne prostore v Ljubljani, telekomunikacijske storitve, mentorstvo, strokovno pomoč ter specializirana izobraževanja na področjih tehnike, programiranja, poslovanja in podjetništva. S projektom TSstartup želi Telekom Slovenije ustvariti spodbudno okolje za tehnološko in poslovno inovativnost, z možnostjo uporabe obstoječe infrastrukture družbe, kjer izmenjava mnenj, znanja in izkušenj prinaša vidne rezultate na trgu. Izbrane ekipe za TSstartup se bodo potegovale za nagrade denarnega sklada v višini 30.000 evrov.

Prijave so bile ponovno izjemno zanimive in še bolj raznolike. Za strokovno komisijo je bil že prvi izziv izbrati le 24 ekip, ki so se pretekli teden v živo predstavile komisiji. A prostora za vse ekipe žal ni, zato se je komisija pri končnem izboru morala omejiti na spodnjih 11 ekip, ki bodo v prihodnjih štirih mesecih delale v pospeševalniku TSstartup pod vodstvom izkušenih mentorjev:

  • Beezinga: Beezinga je sistem za analizo in zgodnjo obveščanje o dogajanju v čebelnjakih. Pridobivanje podatkov je avtomatizirano, čebelarji pa lahko stanje spremljajo čez mobilno in spletno aplikacijo in s tem optimizirajo svojo proizvodnjo.
  • CallWith.Me: CallWith.Me je VoIP platforma, ki spletnim uporabnikom omogoča glasovne in slikovne pogovore v raznolika omrežja naravnost iz brskalnika.
  • Dropmedia: Grafična vodna zavesa pretvarja računalniške slike, vzorce in napise v vodne kreacije. SMS modul bo prejeto SMS sporočilo pretvoril v vodne kapljice ter dodal novo dimenzijo interakcije z napravo.
  • emoowe: Emoowe je socialno omrežje za globalni trg, kjer vrednotimo vsebine z vidika čustev. Omogoča kvalitativno analizo spletnih vsebin.
  • Facility: Facility je aplikacija, ki temelji na računalništvu v oblaku in je namenjena optimizaciji notranje organizacije hotelov ter različnih ustanov.
  • FAST: FAST Digital Publisher je spletno orodje za ustvarjanje in objavljanje elektronskih publikacij na tabličnih napravah ter pametnih telefonih.
  • food IO: Mobilna aplikacija za vodenje gospodinjske zaloge brez tipkanja in opravljanje nakupov.
  • Naymit: Naymit deluje kot DNS za lokacije. Uporabnik označi kraj na zemljevidu in ga poimenuje. Kraj lahko potem kdor koli najde po imenu.
  • ShowMeAround: Spletna platforma, ki omogoča domačinom, da turistom s podobnimi interesi ponudijo zanimive aktivnosti v obiskanem kraju.
  • Tee.LT: Večigralski realnočasovni kviz za mobilne naprave. Preverjanje znanja z nagibom telefona in množica možnih odgovorov za vsako vprašanje.
  • Wellioo: Wellioo je spletna in mobilna aplikacija, ki rešuje težave rezervacije na storitev in optimizira komunikacijo z uporabniki in zaposlenimi.

Danes so se izbrane ekipe druge generacije TSstartup na sedežu Telekoma Slovenije predstavile novinarjem in mentorjem, že popoldne pa so si lahko ogledale prostore v hiši TSstartup na Vojkovi 45 v Ljubljani, kjer bodo skupaj razvijale svoje storitve vse do konca junija.

Več o ekipah lahko izveste preko njihovih predstavitvenih strani www.tsstartup.si. Osebno jih boste lahko spoznali na za javnost odprtih dogodkih TSstartup, ki jih bomo sproti napovedovali preko spletne strani in Twitterja, zato vas še naprej vabimo k spremljanju dogajanja v hiši TSstartup.

-###-