O-STA

13. državno tekmovanje iz znanja biologije za dijake in dijakinje za Proteusove nagrade

V soboto, 23. marca 2013, bo na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani potekalo 13. državno tekmovanje iz znanja biologije za dijake in dijakinje za Proteusove nagrade. Tekmovanje organizira Zveza za tehnično kulturo Slovenije ob sodelovanju Prirodoslovnega društva Slovenije.

Na državnem tekmovanju se bo za srebrne in zlate Proteusove nagrade in naslove državnih prvakov v posameznih skupinah pomerilo 343 dijakov in dijakinj, ki so si udeležbo na državnem tekmovanju zagotovili na šolskih tekmovanjih konec januarja letos, kjer je sodelovalo 2.410 tekmovalcev. Najboljši na državnem tekmovanju iz 3. in 4. letnika bodo povabljeni še na priprave ter izbirni test, ki bo določil, kdo bodo štirje potniki, ki bodo Slovenijo zastopali na Mednarodni biološki olimpijadi od 14. do 21. julija v Bernu v Švici.

Otvoritve državnega tekmovanja se bo na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, Kardeljeva ploščad 16, začela ob 9.30 uri. Tekmovanje bo potekalo med 10. in 11.30 uro.

Tekmovanje iz znanja biologije je le ena od številnih dejavnosti Zveze za tehnično kulturo Slovenije. V sklopu tekmovanja iz znanja biologije uresničujemo cilje, kot so: popularizacija biologije, spodbujanje mladih k širjenju in poglabljanju znanja biologije ter uporabe le tega v praksi, odkrivanje in spodbujanje nadarjenih za biologijo, ozaveščanje dijakov o pomenu razumevanja narave, njenih procesov in zakonitosti ter varovanja narave in naravne dediščine itd.

Za vse dodatne informacije o tekmovanju se lahko obrnete na Mijo Kordež (01 42 50 775, mija.kordez@zotks.si).