O-STA

Mladi zmaji spreminjajo - Dan za spremembe 2013

Spoštovani,

obveščamo vas o sodelovanju Javnega zavoda Mladi zmaji na vseslovenski prostovoljski akciji Dan za spremembe, ki bo potekala 5. in 6. aprila. Akciji se bomo priključili z dobrodelnima prireditvama POSPRAVI OMARO IN DARUJ!, Četrtnega mladinskega centra Črnuče, v petek 5.4. od 15. do 18. ure in ZALO(G)VANT - ZALOŠKI DAN ZA SPREMEMBE, Četrtnega mladinskega centra Zalog - Čamac, v soboto 6.4. od 10. do 15. ure.

Ob robu Dneva za spremembe bosta potekala tudi DOBRODELNI KREATIVNI BAZAR BEŽIGRAD, Četrtnega mladinskega centra Bežigrad - Mladinc, ki bo v petek 5. aprila med 16. in 19. uro in zbiralna akcija KER IMAM, DRUGEMU DAM! - MLADI ZMAJI POMAGAMO, Četrtnega mladinskega centra Šiška, ki bo trajala od 2. do 5.4. med 14. in 19. uro. Lepo vabljeni, da se nam pridružite na dogodkih za dober namen.

Več o dogajanju v posameznih centrih najdete v prilogah in nadaljevanju.

Lepo vas pozdravljamo.

###

Četrtni mladinski center Črnuče, ki deluje v okviru Javnega zavoda Mladi zmaji -

Centra za kakovostno preživljanje prostega časa otrok in mladih, katerega ustanoviteljica je

Mestna občina Ljubljana, v sodelovanju z Osnovno šolo nh Maksa Pečarja, Vrtcem Črnuče in Četrtno skupnostjo Črnuče v okviru Dneva za spremembe organizira akcijo zbiranja oblačil in predmetov pod imenom "POSPRAVI OMARO IN DARUJ!".

Dan za spremembe je zasnovan pod okriljem Slovenske filantropije, ki je krovna slovenska

organizacija na področju prostovoljstva. Je ena največjih prostovoljskih akcij, naš projekt pa

bo eden izmed mnogih, ki se bo na ta dan odvijal v Sloveniji.

Osrednji dogodek bo potekal v petek, 5. aprila od 15.00 do 18.00 v prostorih Četrtnega mladinskega centra Črnuče na Dunajski 367. Rabljeni predmeti in oblačila bodo obiskovalcem na voljo po simboličnih cenah. Vsa zbrana sredstva bomo namenili šolskemu skladu Osnovne šole nh Maksa Pečarja. Na dogodku se bodo predstavili najmlajši iz Vrtca Črnuče in oktet Deseti brat. Vzporedno bo mogoče tudi poizkušati palačinke in ustvarjati na kreativnih delavnicah.

"Ne prepuščaj se toku, SPREMINJAJ tudi TI."

Več informacij je na voljo pri koordinatorjih Četrtnega mladinskega centra Črnuče - Maja Majcen (051 659 029) in Nini Mlakar (031 245 555). Morebitna vprašanja nam lahko pošljete tudi na info@mladizmaji.si .

###

Četrtni mladinski center Zalog - ČaMaC, ki deluje v okviru Javnega zavoda Mladi zmaji - Centra za kakovostno preživljanje prostega časa otrok in mladih, katerega ustanoviteljica je Mestna občina Ljubljana, v sodelovanju z Osnovno šolo Zalog, Četrtno skupnostjo Polje in Civilno iniciativo Spodnji Kašelj - Podgrad - Zalog v okviru Dneva za spremembe organizira akcijo zbiranja oblačil in dobrodelno prireditev ZALO(G)VANT - ZALOŠKI BAZAR ZA SPREMEMBE.

Dan za spremembe je zasnovan pod okriljem Slovenske filantropije, ki je krovna slovenska organizacija na področju prostovoljstva. Je ena največjih prostovoljskih akcij, naš projekt pa bo eden izmed mnogih, ki se bo na ta dan odvijal v Sloveniji.

Ob tej priložnosti vse krajane ČS Polje vabimo ter obenem naprošamo, da lokalni skupnosti podarijo svoj čas in tako storijo nekaj pozitivnega za skupnost.

Akcija zbiranja oblačil bo potekala od srede, 27.3. do četrtka, 4.4. med 14. in 18. uro v ČMC Zalog, na Agrokombinatski cesti 2 v Zalogu. Vse, ki bodo darovali svoje obleke prijazno naprošamo, da prinašajo OPRANA, UPORABNA IN NE STRGANA oblačila ter, da bo transport lažji, zapakirana v kartonaste škatle.

Dobrodelna prireditev ZALO(G)VANT bo potekala v soboto, 6. aprila od 10.00 do 15.00 v VELIKI TELOVADNICI OŠ ZALOG. Rabljena oblačila bodo obiskovalcem na voljo po simboličnih cenah. Vsa zbrana sredstva bomo namenili šolskemu skladu Osnovne šole Zalog. Bazar bomo otvorili ob 10.00 s kulturnim programom, z nastopanjem pevskih zborov in folklornih skupin, na samem dogodku pa bo možno degustirati in predstaviti tradicionalne jedi različnih narodov s prostora nekdanje skupne države. Zato k sodelovanju vabimo vse krajane, ki imajo veselje do peke ter radi kuhajo, da bodo z nami soustvarili kulinarično raznolik bazar.


"Ne prepuščaj se toku, SPREMINJAJ tudi TI."

Več informacij je na voljo pri koordinatorjih Četrtnega mladinskega centra Zalog - ČaMaC, Doris Novak (051 659 023) in Marku Taljanu (051 659 024). Morebitna vprašanja pa nam lahko pošljete tudi na info@mladizmaji.si.