O-STA

Na oder Lutkovnega gledališča Ljubljana prihaja Zverjasec

Spoštovani,

na Velikem odru LGL bo 18. aprila premierno uprizorjen lutkovni muzikal za otroke Zverjasec Julie Donaldson. Predstava, ki jo je za slovenski oder prevedel in s songi obogatil Milan Dekleva, bo zaživela v režiji Jake Ivanca. Predstavili jo bomo na novinarski konferenci, ki bo v petek, 12. aprila 2013, ob 10. uri na Velikem odru LGL, Krekov trg 2, Ljubljana.

Vljudno vabljeni!

Ajda Rooss
Pomočnica direktorja

Lutkovno gledališče Ljubljana
Tel. 041 428 772, faks 01 3000980

JULIA DONALDSON - MILAN DEKLEVA
ZVERJASEC
LUTKOVNI MUZIKAL

REŽIJA Jaka Ivanc
DRAMATIZACIJA Milan Dekleva
DRAMATURGIJA Andrej Jaklič
LIKOVNA PODOBA IN SCENOGRAFIJA NatanEksu
GLASBA Davor Herceg
LEKTURA Tatjana Stanič
OBLIKOVALEC LUČI Kristjan Vidner
LUTKOVNA TEHNOLOGIJA Mitja Ritmanič

NASTOPAJO
Zverjasec. Lisica Gašper Malnar
Miš Brane Vižintin
Kača Martina Maurič Lazar
Sova Jure Lajovic

PRODUCENTKA Ana Rokvić Pinterič
VODJA PREDSTAVE IN OBLIKOVALEC ZVOKA Izidor Kozelj
LUČNI MOJSTER Matej Vidic
SCENSKI TEHNIK Iztok Vrhovnik, Milan Škrbič
IZDELAVA LUTK IN SCENE Tiziana Alberton, Iztok Bobić, Anna Bailey, Sandra Birjukov, Sarah Brown, Natan Esku, Richard Maasarani, Zoran Srdić, Jernej Remše, Mitja Ritmanič, Marjeta Valjavec, Delo osvobaja d.o.o.

Miška gre v gozd po lešnik. V njem nanjo prežijo plenilci. A miška ima rešitev. Da jih odžene, si izmisli - zverjasca. Ta obožuje lisice, sladoled s sovjim sokom in pražene kače. Ja, njen zverjasec je tako grozen, da je miška naenkrat glavna v gozdu. A če res hoče do zajtrka, mora opraviti tudi z zverjascem. Njemu miška namreč kar naenkrat zadiši. To pa ne bo tako lahko. Zverjasec je prav posebno bitje, ki si ga je miška izmislila, da bi z njim preplašila ostale, zdaj pa je kar naenkrat tu.

Bo miška dovolj iznajdljiva, da bo ugnala tudi njega?

Zverjasec je zgodba, polna preobratov, humorja ter odličnih rim angleške pisateljice in pesnice Julie Donaldson. V LGL je zaživela v režiji Jaka Ivanca ter v prevodu in adaptaciji pesnika Milana Dekleve. Zato se poleg napete zgodbe o tem, kako se premaga strah obeta še čisto pravi muzikal s pesmimi, ki si želijo postati enako popularne kot je popularna zgodba o zverjascu.

Predstava Zverjasec je uprizorjena na podlagi slikanice Zverjasec, © ilustracije Axel Scheffler (1999), © besedilo Julia Donaldson, izdana pri Macmillan Children's Books, London, slovenski založnik Mladinska knjiga (2010).

Spletna prodaja vstopnic
Twitter
Facebook

Blagajna je odprta od ponedeljka do petka med 9. in 19. uro,
ob sobotah med 9. in 13. uro ter uro pred predstavo.
Na voljo je brezplačna telefonska številka 080 2004