O-STA

Zaključena uspešna dobrodelna akcija "Pospravi omaro in daruj!"

V petek, 5.4., je v Četrtnem mladinskem centru Črnuče, ki deluje v okviru Javnega zavoda Mladi zmaji - Centra za kakovostno preživljanje prostega časa otrok in mladih, katerega ustanoviteljica je Mestna občina Ljubljana, potekal Dan za spremembe. Akcija zbiranja oblačil in uporabnih predmetov pod imenom "POSPRAVI OMARO IN DARUJ", se je začela že 27. marca, zaključila pa 5. aprila z dobrodelnim sejmom.

Dogodek je potekal v sodelovanju s Četrtno skupnostjo Črnuče, Knjižnica Črnuče, OŠ n.h. Maksa Pečarja in Vrtcem Črnuče. Pri pripravah in izpeljavi so nam pomagali študentje, študentke, prostovoljci in prostovoljke Javnega zavoda Mladi zmaji, pridružili so se nam tudi prostovoljci UNICEFa. Brez tako obsežne ekipe dogodka ne bi mogli tako kvalitetno izpeljati.

Ob dobrodelnem sejmu se je zvrstil še zabavni program, na katerem so se predstavili otroci iz Vrtca Črnuče, nastopil pa je tudi oktet Deseti brat.

Prireditev je obiskal član glasbene skupine Siddharta, Tomi Meglič, z družino in k dobrodelnemu sejmu prispeval majico z napisom Siddharta ter karte in CD skupine Siddharta s podpisi vseh članov. Predmeti so bili predani novim lastnikom na dražbi.

Obiskovalci so lahko svoje spretnosti preizkušali na dveh ustvarjalnih delavnicah, prigriznili piškotom, ki so jih spekli v Vrtcu Črnuče ali pa pojedli palačinko velikanko.

Zbrana sredstva bomo namenili šolskemu skladu OŠ n.h. Maksa Pečarja, kjer bodo poskrbeli, da bodo šla sredstva v prave roke. Ob tej priložnosti bi se zahvalili tudi podjetju Simobil, ki je k dobrodelnemu sejmu prispevalo telefone, tablice, modeme in SIM telefonske kartice - z vašo pomočjo je bilo mogoče zbrati še več donacij!

Pozitiven odziv prebivalcev lokalne skupnosti je bil izjemen, tako pri zbiranju kot pri obisku dogodka, dogodek je obiskalo okoli 120 ljudi. Hvala vsem, da ste nas podprli ali pa se pridružili izpeljavi dogodka, glede na odziv pa upamo, da bo dobrodelna akcija postala tradicionalen dogodek, ki poveže skupnost.


Pripravila:
Maja Majcen
koordinatorka Četrtnega mladinskega centra Črnuče