O-STA

Zaradi programov za fitnes se ljudje odločajo za tehnološko opremljene telovadnice

Nove aplikacije za gibanje, integrirane z Life Fitness opremo, izboljšujejo motivacijo

SCHILLER PARK, Illinois -(BUSINESS WIRE)- Potenje brez pametnega telefona bo kmalu preteklost, celo v telovadnici. Poročila o globalnih trendih nakazujejo, da bodo uporabniki do leta 2016* na letni ravni na mobilne naprave prenesli milijardo mobilnih aplikacij, osredotočenih na šport in zdravje. Life Fitness, vodilno podjetje na svetu za komercialne fitnes naprave, s svojo novo spletno stranjo in aplikacijo v oblaku LFconnect predstavlja prilagodljiva orodja za fitnes studie in uporabnike fitnes storitev.

"Spremljanje gibanja povečuje motivacijo in izboljšuje doseganje ciljev na fitnesu," je dejal Dan Wille, podpredsednik za globalno trženje in razvoj produktov pri Life Fitness. "Z novo tehnologijo se lahko Life Fitness tekaške steze, steperji in sobna kolesa povežejo s pametnimi telefoni, tako da lahko uporabniki zbirajo podatke o vadbi in jih delijo z drugimi uporabniki ali osebnimi trenerji."

Zastonj LFconnect aplikacija je podaljšek LFconnect spletne strani, ki uporabnikom omogoča, da izberejo najbolj priljubljene vaje, določijo cilje in nastavitve opreme od doma ali na poti, na fitnesu pa nemudoma pričnejo z vadbo s prilagojenimi nastavitvami. Aplikacija, ki je v 11 jezikih na voljo za Apple in Android naprave, se sinhronizira z Life Fitness kardio opremo z vgrajenimi Engage™ ali Discover™ konzolami. Prav tako je kompatibilna z Life Fitness kardio napravami za domačo rabo, ki imajo Track konzolo, in linijo Life Fitness Platinum Club Series.

Ko se poveže s kompatibilno opremo, aplikacija LFconnect prikaže števec "pokurjenih kalorij", ki se sproti osvežuje. Uporabniki lahko ustvarijo program vadbe, vnaprej programirajo nastavitve naprav ali si s pomočjo aplikacije snamejo program vadbe, ki so ga ustvarili skupaj z osebnim trenerjem. Statistika vadbe se avtomatsko shranjuje.

"Zaradi našega odprtega modela lahko uporabniki izberejo LFconnect aplikacijo ali katerokoli drugo izmed številnih aplikacij, ki se povežejo z opremo za vadbo, s čimer jim omogočamo pametnejšo vadbo," je dejal Wille.

Life Fitness je edini proizvajalec fitnes opreme s programskim vmesnikom (API), ki je odprt razvijalcem po vsem svetu. Tako spodbujamo ustvarjanje fitnes aplikacij, ki so povezljive z opremo, in uporabnikom omogočamo bolj osebno in zanimivo vadbo. Več informacij je na voljo na www.lifefitness.com.

O podjetju Life Fitness

Life Fitness je vodilno podjetje na svetu na področju komercialne opreme za fitnes. Podjetje proizvaja in prodaja opremo za krepitev moči ter srca in ožilja pod znamkama Life Fitness in Hammer Strength, svojo opremo pa prodaja v preko 120 državah. Life Fitness ima sedež v Schiller Parku blizu Chicaga v ameriški zvezni državi Illinois in deluje pod okriljem družbe Brunswick Corporation (NYSE: BC).

*ABI Research raziskava "Mobilne naprave in m-zdravje" (Mobile Devices and mHealth)


Kontakti
Life Fitness
Lauren Kamm
Vodja oddelka za digitalne medije in odnose z javnostmi
T: +1 847.288.5978

ali

L.C. Williams & Associates
Laura Bohacz ali Lauren Platt
T: +1 312.565.3900 or +1 800.837.7123
E: lbohacz@lcwa.com, lplatt@lcwa.com


Vir: Life Fitness

Angleško različico te izjave za javnost si lahko ogledate na spletnem naslovu:

http://www.businesswire.com/news/home/20130322005858/en