O-STA

Algeco Scotsman si ogleduje srednjo in vzhodno Evropo

April 2013 - Algeco Scotsman, št. 1 na svetu na področju modularnih prostorskih rešitev in varne hrambe, se širi in nadaljuje razvoj svojega poslovnega modela.

Eden od pomembnih mejnikov pri širjenju podjetja je bilo imenovanje Angèle Brucker za predsednico strateške poslovne enote za srednjo in vzhodno Evropo v začetku letošnjega leta. Angèle Brucker od januarja vodi strateško in operativno poslovanje v vsega skupaj 16 državah (Nemčija, Avstrija, Švica, Slovenija, Belgija, Nizozemska, Luksemburg, Češka, Slovaška, Madžarska, Romunija, Poljska, Ukrajina, Rusija, Finska, Švedska). Odgovorna je za prodajo v višini 160 milijonov evrov in 720 zaposlenih.

Prevzem podjetja Target Logistics, vodilnega ameriškega ponudnika nastanitvenih rešitev za oddaljena delovišča, konec februarja je bila prav tako ključna strateška poteza. "Target Logistics nam odpira dobre priložnosti za rast sektor energetike in proizvodov še naprej močno raste in naša nastanitev za delavce je primerna za uporabo tudi v ekstremnih podnebnih razmerah. V naslednjih letih pričakujemo dvoštevilčno rast v tem sektorju," poudarja Angèle Brucker.

"Trdno verjamemo, da ima Angèle Brucker potrebne izkušnje v kombinaciji s poznavanjem industrije, da bo povečala naš tržni delež in uspešno vodila našo ekipo v tej regiji sveta," pravi Jean-Marc Germain, izvršni direktor skupine Algeco Scotsman.

Sistemi podjetja Algeco se uporabljajo za postavitev pisarniških in upravnih stavb, šol ali razstavnih in skladiščnih prostorov. Skupina Algeco Scotsman je vodilno podjetje na svetu na področju modularnih prostorskih sistemov garnizijo preko 300.000 enot in dosega letne prihodke od prodaje v skupni višini 1,7 milijard ameriških dolarjev. Skupina ima 5.600 zaposlenih in 70.000 strank v 37 državah po svetu.