O-STA

Dobrodelna prireditev elektronske glasbe - Oči za avtizem/Eyes for autism

Nova Gorica, Solkan - Kulturni center MOSTOVNA v sodelovanju s starši otrok z avtističnimi motnjami organizira dobrodelno prireditev elektronske glasbe imenovano Oči za avtizem. Gre za nadaljevanje zbiranja sredstev, ki se je uspešno začelo pred nekaj tedni v Goriških Brdih. Sredstva se zbirajo za prepotrebno izobraževanje terapevtov, za delo z otroki - avtisti.

Vabljeni na tiskovno konferenco, ki bo v ponedeljek 29.4.2013 ob 11.30 uri v prostorih Mostovne, kjer bo predstavljena problematika avtizma in namen dogodka. Tokrat so moči združili priznani DJ-ji, ki bodo skušali na njihov način približati problematiko avtizma mlajši generaciji.

Na tiskovni konferenci bosta prisotna predstavnika staršev, predstavnik DJ-jev in predstavnik Mostovne.

Kaj je avtizem?

Osebe z avtizmom imajo težave pri verbalnem sporazumevanju, težko predvidijo stvari, izlušcijo bistvo in razberejo pomen povedanega med vrsticami. Avtisti okolico in dogodke doživljajo kot posamezne puzzle, njihov glavni problem pa je, kako te puzzle združiti v celoto. Na kratko - oseba z avtizmom drugače razmišlja, razume in občuti svet okoli sebe, predvsem pa se mora prav vsega naučiti. Tudi tistega, česar se drugi naučimo spontano, samoumevno, mimogrede. Zato potrebujemo ustrezne terapevte.

Sredstva se lahko nakaže na NKBM 0447 1023 9408 558, sklic AVTIZEM.

Ves izkupiček od vstopnine bo šel za dober namen.

Za glasbo bodo ta večer poskrbeli priznani DJ-ji:

RINI SHKEMBI (Help, AdMaiora Records)

ROLI (Reload, A/D )

DANCA (g2g)

DJ ALEKSIJ (Toolroom Records, Cr2 Records)

ICHISAN (Internasjonal)

MAXELL (Tronic, M.U.M)

Dodatne informacije: tomaz.belingar@mostovna.com / 041 860 294