O-STA

LPKF d.o.o. predstavlja svojo novo lasersko napravo znanstvenikom iz celega sveta

Ljubljana, 16.5.2013 - Podjetje LPKF Laser & Elektronika d.o.o. predstavlja svoj novi laserski sistem, ProtoLaser LDI, na mednarodnem srečanju znanstvene mreže COMPLOIDS, ki v teh dneh poteka v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Dogodka se udeležuje 150 znanstvenikov, strokovnjakov, profesorjev in študentov s tega področja, ki prihajajo iz 21 držav. Namen konference, ki se je začela včeraj in bo trajala še do sobote, je pregled najnovejših znanstvenih, teoretičnih in aplikativnih raziskav na področju fizike koloidov s poudarkom na njihovi pomembnosti za področje znanosti in tehnologije (koloid je snov, kot je na primer mleko, v katerem so v vodi mikroskopsko razpršene kapljice maščobe).

Najnovejši laserski sistem nakelskega podjetja podpira to vejo znanosti, saj omogoča izdelavo okolja primernega za poskuse s koloidi. Na ta način sodeluje pri odkrivanju fizikalnih lastnosti koloidov, ki so zanimivi tudi za širše področje znanosti.

ProtoLaser LDI deluje po načelu direktnega laserskega projiciranja. Naprava, nastala v sodelovanju s podjetjem Aresis d.o.o. ter s Fakulteto za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani, omogoča izdelavo preciznih struktur velikosti nekaj mikrometrov, določene aplikacije pa so možne tudi v submikronskem področju. Naprava bo sprva namenjena laboratorijem s področja nanotehnologije in mikrofluidike, kamor bo LPKF poskušal preslikati svoje izkušnje z alternativnimi metodami za hitro izdelavo prototipov elektronskih vezij. To bi pocenilo in pospešilo razvoj novih tehnologij in rešitev na področju aktualnih "življenjskih znanosti" (t.i. "life sciences"), LPKF pa bi na ta način prispeval drobec za širšo korist človeštva.

LPKF Laser & Elektronika je del mednarodnega koncerna LPKF s sedežem v Nemčiji. Podjetje se ukvarja z razvojem, proizvodnjo in trženjem inovativnih tehnologij na področju elektronike, s poudarkom na laserskih aplikacijah.


Želite več informacij?

Stopite v stik z nami, z veseljem vam bomo prisluhnili!

080 81 31
prodaja@lpkf.si
www.lpkf.si

Slika zgoraj levo: LPKF ProtoLaser LDI

Slika spodaj: Utrinek z razstavnega prostora na konferenci Comploids