O-STA

Piranska sol tudi na angleških trgovskih policah

Ljubljana, 22. maja - Družba Soline, ki jo vodi Klavdij Godnič in je v 100-odstotni lasti Telekoma Slovenije, uspešno trži svoje izdelke doma in v svetu. Med njimi je najbolj prepoznavna Piranska sol, pridobljena po tradicionalnem postopku, ki ga izkušeni solinarji opravljajo na način naših prednikov, saj tako zagotavlja visoko kakovost in značilen okus. Letno pridelajo v povprečju 1000 ton klasične jedilne soli in 25 ton solnega cveta. Piransko sol lahko danes uporabniki kupijo v petnajstih državah sveta, od ZDA preko Evrope, do Japonske in Avstralije, uporablja pa se v številnih uglednih restavracijah po vsej Sloveniji in v tujini.

Znamenita Piranska sol z geografskim poreklom je sedaj na voljo tudi tujim uporabnikom v eni najuglednejših in najprestižnejših trgovskih verig Selfridges v Londonu in Birminghamu, prek njihove spletne trgovine Selfridges Online pa je dostopna tako rekoč povsod po svetu.

Piranske soline so posel izpeljale v partnerskem sodelovanju s podjetjem Slovely Ltd., ki je bilo ustanovljeno v začetku leta 2012 v Londonu in se ukvarja z distribucijo visoko kakovostnih prehrambnih izdelkov v uglednih restavracijah in trgovskih verigah. Lastniki podjetja Slovely so Matevž Slokar, Joe Gray in Tony Jeans. Pogovori o sodelovanju med Slovely Ltd. in Piranskimi solinami so skupaj z oblikovanjem segmenta prodajnih izdelkov in njihove embalaže, ki bo zanimiva za angleški trg, tekli kar leto dni. Selfridges bo v naslednjih dveh mesecih poskrbel tudi za celoten splet odnosov z javnostmi in promocijo v Veliki Britaniji ter posredoval izdelke Piranskih solin različnim odločevalcem ter mnenjskim voditeljem, kot so "food" blogerji, kuharji, kulinarični kritiki in drugi.

Piranska sol je prvi slovenski prehrambni izdelek v verigi Selfridges. Gre za velik poslovni uspeh Piranskih solin in podjetja Slovely Ltd., ki sta uspela prepričati odgovorne v trgovski verigi o kakovosti piranske soli ter prenesti edinstveno zgodbo nastajanja te blagovne znamke na zahteven angleški trg. Prisotnost Piranskih solin v prodajani mreži Selfridges je izjemna poslovna referenca za širitev poslovanja na druge zahtevne trge in ne nazadnje povsod po svetu.

S tem pomembnim korakom na britanski trg pa se širitev uporabe soli s Piranskih solin na Otoku še ne zaključi. Partnerja namreč vstopata tudi v verigo vseh restavracij Jamieja Oliverja, ki ostaja ključni kulinarični mnenjski voditelj v veliki Britaniji.