O-STA

V soboto v Krškem Državno tekmovanje v modelarstvu

V soboto, 1. junija 2013, bo na Osnovni šoli Jurija Dalmatina v Krškem in v njeni okolici potekalo 37. državno tekmovanje in srečanje modelarjev osnovnih šol, ki ga že od leta 1976 organizira Zveza za tehnično kulturo Slovenije. Na državno tekmovanje se je uvrstilo več kot 160 najboljših učencev in učenk z izbirnega (regijskega) tekmovanja, ki se bodo v različnih kategorijah pomerili za zlata in srebrna priznanja.

Kratka otvoritev srečanja bo na OŠ Jurija Dalmatina v Krškem potekala med 9:00 in 9:15, med 10:00 in 14:00 pa bodo potekala tekmovanja na različnih lokacijah (ladijski modeli, jadrnice - ribnik na Resi, ladijski modeli, čolni - OŠ Jurija Dalmatina v Krškem, avtomobilski modeli, avtomobili v cilj in zmaji ter ARG - OŠ Jurija Dalmatina v Krškem, letalski modeli, modeli raket in raketoplanov - letališče v Krškem).

Osnovni namen tekmovanja je širiti in pospeševati znanje o tehniških dosežkih, popularizirati njihovo uporabo skozi športne dejavnosti na vseh področjih modelarstva ter spodbujati mlade k inovativnosti in povezovanju ter praktični uporabi različnih znanj.

Za vse dodatne informacije o tekmovanju se lahko obrnete na Mijo Kordež (01 42 50 775, mija.kordez@zotks.si).

Program ZOTKS sofinancirajo: Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport in Urad Republike Slovenije za mladino ter drugi.