O-STA

Rohde & Schwarz opremil mednarodno letališče Al Massira s sistemom za govorno komunikacijo

Podjetje Rohde & Schwarz Topex SA je maroško letališče Al Massira International Airport v mestu Agadir opremilo z najnovejšim ATC komunikacijskih sistemom, ki vključuje na IP-tehnologiji zasnovan sistem R&S VCS-4g.

Bukarešta/München, 4. junij, 2013 - Po oddaji naročila s strani Office National des Aeroports (ONDA, maroški nacionalni organ za upravljanje letališč) podjetju Rohde & Schwarz Topex SA je bil mednarodnemu letališču Al Massira dobavljen novi sistem za govorno komunikacijo (VCS). Novi, na IP-tehnologiji zasnovan sistem uporablja prehode za povezavo do obstoječih radijskih postaj in do PSTN, PBX ali telefonov, s čimer ohranja vrednost predhodnih investicij. VCS je zgrajen na povsem redundantni arhitekturi in vsebuje 14 postaj za delo kontrolorjev, ki so razporejeni na več lokacijah na letališču, med drugim v kontrolnem stolpu in v pristajalni ter tehnični sobi.

Glavni izziv za novi sistem je bil, kako integrirati in deliti radijske vire z dvema obstoječima VCS sistemoma, ki jih uporabljata ONDA in kontrolni stolp. S pomočjo posebnih naprav za preklapljanje linij se lahko sedaj radijski viri uporabljajo iz kateregakoli od treh VCS sistemov na letališču Al Massira.

Poleg popolne redundantnosti VCS sistema je podjetje Rohde & Schwarz Topex poskrbelo tudi za bypass napravo kot zadnje sredstvo za vklop radijskih komunikacij ob katerem koli trenutku.

Poleg tega pa pristop z IP-tehnologijo pri R&S VCS-4G omogoča preprosto implementacijo komunikacij z letališčema v Casablanca in Inezgane preko tehnologije VPN. Namenski medijski prehodi so bili nameščeni na treh lokacijah, kar zagotavlja varno VOIP komunikacijo.

VOIP v skladu z EUROCAE ED-137 je prihajajoča komunikacijska tehnologija za ATC. Komunikacijski sistem R&S VCS-4g je v celoti zasnovan na tehnologiji IP in je skladen s tem standardom. Podjetje Rohde & Schwarz je dodalo najnovejšo R&S VCS-4G rešitev v svoj portfelj spomladi letal 2011. R&S VCS-4G ponuja povsem redundantno zasnovo z veliki številom vmesnikov za eksterne sisteme kot so sistemi za snemanje in telefonske linije. Sistem je nadgradljiv in ga je mogoče z lahko razširiti.

Kontakt:

Catalin Burdujan, tehnična vodja prodaje, telefon: +40 21 408 39 14,
E-mail: catalin.burdujan@rohde-schwarz.com

http://www.topex.rohde-schwarz.com