O-STA

Novosti v ponudbi Mobitel LTE/4G

Datum: 7. junij 2013

Novosti v ponudbi Mobitel LTE/4G

Ljubljana, 7. junija - Ponudba Mobitel LTE/4G, ki s hitrim prenosom podatkov omogoča novo uporabniško izkušnjo mobilnih telekomunikacij, je vedno bolj raznolika in uporabnikom vse bolj dostopna. Omrežje Mobitel LTE/4G namreč pokriva že dvainštirideset slovenskih krajev, uporabniki pa lahko izbirajo med kar petnajst napravami LTE, od mobilnih telefonov do tabličnih računalnikov ter modemov USB in MiFi. Z današnjim dnem je v ponudbi tudi mobilni telefon BlackBerry Q10, ki združuje klasično obliko in udobje QWERTY-tipkovnice s prednostmi pametnih telefonov z zaslonom na dotik.

Telekom Slovenije je v preteklih dneh omrežje Mobitel LTE/4G nadgradil v še treh slovenskih krajih in s tem prebivalcem Laškega, Trebnjega in Vipave omogočil uporabo najhitrejšega mobilnega spletnega dostopa. Hitri prenos podatkov Mobitel LTE/4G lahko tako izkorišča že več kot 40 % prebivalcev, s tem pa ima vse več uporabnikov na voljo še boljšo uporabniško izkušnjo pri dostopu do multimedijskih vsebin HD-kakovosti, izmenjavi večjih datotek ter hkratni uporabi več različnih aplikacij ali naprav.

Mobitelovi uporabniki lahko izbirajo med raznoliko ponudbo LTE naprav po akcijskih cenah, med katerimi so sodobni pametni telefoni, kot so HTC One, Samsung Galaxy S 4 LTE, Sony Xperia Z in Nokia Lumia 920. Zadnja novost v ponudbi je BlackBerry Q10, ki na inovativen način združuje polno QWERTY-tipkovnico in zaslon na dotik. Hiter in odziven mobilni telefon je kljub številnim aplikacijam enostaven za uporabo, k izjemno zanesljivemu delovanju pa prispeva tudi bolj vzdržljiva baterija. Primarno je sicer namenjen poslovnim uporabnikom, po ugodni ceni pa je na voljo v splošni prodajni akciji za 576 evrov (ob vezavi za 24 mesecev) ali 612 evrov (ob vezavi za 12 mesecev).

V okviru Mobitelove akcijske ponudbe se lahko uporabniki odločijo tudi za nakup LTE-tabličnih računalnikov Samsung Galaxy Note 10.1 LTE in Sony Xperia Z Tablet ali pa do spleta dostopajo prek USB-modema Huawei E3276 oziroma MiFi-vstopne točke ZTE MF91D ali Huawei E5776s.

Uporabniki LTE-telefonov in podatkovnih naprav si lahko v okviru obstoječega naročniškega razmerja za storitve Mobitel vklopijo storitev Hitri internet LTE/4G. Ta je v promocijskem obdobju do konca leta Mobitelovim naročnikom na voljo brezplačno. Uporabniki podatkovnih naprav LTE, kot so modem USB ali MiFi, pa se lahko odločijo za samostojno naročniško razmerje za podatkovni paket Internet LTE/4G ali Internet LTE/4G poslovni. Omenjena paketa v mesečno naročnino 39 evrov že vključujeta 40 GB prenesenih podatkov in LTE MiFi-modem ZTE MF91D za 1 evro (ob vezavi za 24 mesecev). V promocijskem obdobju (do 31. 8. 2013) zanju velja 50-odstotni popust na naročnino za obdobje šestih mesecev od sklenitve naročniškega razmerja.

Več informacij o ponudbi Mobitel LTE/4G je na voljo na www.mobitel.si in www.telekom.si.

Telekom Slovenije, d. d.

Služba za odnose z javnostmi