O-STA

ZOTKINI TALENTI - slovesna razglasitev rezultatov tekmovanj iz znanja in srečanja mladih raziskovalcev v organizaciji ZOTKS

V nedeljo, 9. junija 2013, z začetkom ob 16. uri, v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) pripravlja prireditev ZOTKINI TALENTI - slovesno razglasitev rezultatov državnih tekmovanj iz znanja in srečanja mladih raziskovalcev. Častni pokrovitelj prireditve je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Poleg predsednika Republike Slovenije se bodo prireditve udeležili tudi predsednik Državnega sveta Mitja Bervar, minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo in številni drugi častni gostje.

Pred osrednjim delom prireditve v Gallusovi dvorani pa bo med 13. in 16. uro v Veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma potekala še aleja tehniških in naravoslovnih fakultet ter drugih organizacij, ki se bodo predstavile s svojimi programi in projekti.

Prireditev je namenjena okrog 700 zlatim nagrajencem oziroma ZOTKINIM TALENTOM, ki so svoj talent pokazali na državnih tekmovanjih iz znanja (biologija, kemija, logika, konstruktorstvo in tehnologije obdelav, modelarstvo), na Festivalu inovativnih tehnologij in Srečanju mladih raziskovalcev Slovenije. Njihovi dosežki si zaslužijo posebno pozornost. Prireditev bo povezoval Boštjan Gorenc - Pižama, na odru pa bodo z nami glasbena skupina profesorjev z Univerze v Mariboru, mlada pevka Tjaša Fajdiga in aktualni svetovni prvakinji v cheerleadingu Špela in Liza Urbančič. Prav tako je prireditev namenjena vsem tistim, ki so mlade talente na poti k uspehom podpirali in spodbujali - predvsem njihovim staršem in mentorjem.

Za vse dodatne informacije vam je na Zvezi za tehnično kulturo Slovenije na voljo Anja Soršak (01 62 03 693).