O-STA

ZOTKINI TALENTI pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja

Včeraj je v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) pripravila prireditev ZOTKINI TALENTI - slovesno razglasitev rezultatov državnih tekmovanj iz znanja in srečanja mladih raziskovalcev. Prireditev je potekala pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, poleg njega pa so mlade talente s svojim obiskom počastili tudi predsednik Državnega sveta Mitja Bervar, minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo, direktor Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije dr. Franci Demšar ter številni drugi častni gostje.

Prireditve se je udeležilo skoraj 500 zlatih nagrajencev oziroma ZOTKINIH TALENTOV, ki so svoj talent pokazali na državnih tekmovanjih iz znanja (biologija, kemija, logika, konstruktorstvo in tehnologije obdelav, modelarstvo), na Festivalu inovativnih tehnologij in Srečanju mladih raziskovalcev Slovenije. Namenjena pa je bila tudi vsem tistim, ki so mlade talente na poti k uspehom podpirali in spodbujali - predvsem njihovim staršem in mentorjem.

Pred osrednjim delom prireditve v Gallusovi dvorani so se v Veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma na aleji tehniških in naravoslovnih fakultet ter drugih organizacij, predstavile nekatere fakultete z Univerze v Ljubljani, Univerze v Mariboru in Univerze na Primorskem ter druge organizacije s svojimi programi in projekti.

Na fotografijah (foto Mitja Ličar):

- predsednik RS Borut Pahor med nagovorom

- skupinska fotografija ZOTKINIH TALENTOV s predsednikom RS in podeljevalci priznanj

Program ZOTKS sofinancirajo: Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport in Urad Republike Slovenije za mladino, Javni sklad Republike Slovenije za razvoj kadrov in štipendije ter drugi.