O-STA

ZbirkaZlata Bralka, Zlati Bralec

KNJIŽNA DARILA ZA NAJBOLJŠE BRALCE

Saša Vegri

Naročje kamenčkov

Društvo Bralna značka Slovenije - ZPMS že deseto leto zapored ob zaključku osnovnega šolanja podarja knjižna darila vsem zlatim bralcem, to je vsem osnovnošolcem, ki so vseh devet let brali za bralno značko. Vsa ta leta nam zvesto stoji ob strani Telekom Slovenije (prej družba Mobitel), ki s svojo zvesto podporo omogoča, da lahko govorimo o prvi in najdlje trajajoči vseslovenski knjižni darilni akciji.

Bralna značka tako že deseto leto zapored uresničuje svoj dolgoletni sen, da mladi bralci kot priznanje za branje dobijo dobro knjigo, in vsako leto z novo knjigo dopolnjuje darilno knjižno zbirko Zlata bralka, zlati bralec.

Letos bodo vsi zlati bralci in mentorji branja v Sloveniji ter v slovenskem zamejskem in delu zdomskega prostora prejeli nagrajeno knjigo pesmi Saše Vegri Naročje kamenčkov.

Zbirka pesmi Naročje kamenčkov je petnajsta knjiga, ki se je pridružila knjigam za devetošolce iz preteklih devetih let in osmim slikanicam, s katerimi je Bralna značka obdarila že osem generacij najmlajših bralcev. Ob tem je Bralna značka v teh letih izpeljala še precej posameznih založniških projektov, s katerimi so knjige dobili razredi, šolske knjižnice in/ali mentorji.

Knjižna zbirka Bralne značke motivira mlade bralce za branje, hkrati pa opozarja na posebni pomen branja in knjige danes in jutri. Podpora najuspešnejših predstavnikov slovenskega gospodarstva in države zbirki Zlata bralka, zlati bralec namreč pomeni tudi to, da je visoko razvita bralna kultura na Slovenskem eden pomembnih skupnih razvojnih ciljev Slovenije.

10 let

379.500 podarjenih knjig

Kontaktni podatki: Društvo Bralna značka Slovenije - ZPMS, Miklošičeva 16, 1000 Ljubljana; 01/4300 557, 01/4300 558, faks: 01/2396 722, e-naslov: info@bralnaznacka.si