O-STA

Ipko na Kosovem dosegel pol milijona uporabnikov mobilne telefonije

Priština, 20. junij 2013 - Ipko, ki je del skupine Telekom Slovenije, je včeraj zabeležil 500.000. aktivnega uporabnika mobilne telefonije na svojem omrežju na Kosovem. V letu dni se je tako število uporabnikov povečalo kar za 33 odstotkov, s čimer si je Ipko še dodatno utrdil položaj na trgu mobilne telefonije. To je rezultat kakovostnih storitev in skrbi za uporabnike.

Po podatkih kosovskega regulatorja (TRA) za prvo četrtletje letošnjega leta je Ipko število mobilnih uporabnikov povečal na 27 odstotkov, po pričakovanjih pa se bo rast deleža še nadaljevala, saj tretjina dejanske rasti, ki se dogaja v drugem četrtletju, v poročilo TRA še ni vključena.

"Od prvega dne delovanja Ipko svojim uporabnikom zagotavlja inovativne storitve, ugodne cene ter vrhunsko kakovost mobilne telefonije. Danes smo navdušeni in hvaležni, da imamo možnost skrbeti za več kot 500.000 uporabnikov vsak dan," je ob tem pomembnem mejniku povedal glavni izvršni direktor Ipka, Robert Erzin. "Ipku se dnevno pridružuje na stotine novih uporabnikov mobilne telefonije, medtem ko je za sto tisoče Ipko že sedaj prva izbira na področju kakovostnih mobilnih izdelkov in storitev. Skrivnost je v tem, da znamo prisluhniti potrebam in željam svojih uporabnikov ter da z njimi gradimo dolgoročen odnos."

"Razvoj Ipka v zadnjih nekaj letih dokazuje, da jasna strategija in vizija razvoja ter trdo delo prinašajo prave rezultate. Ipko se je tako v nekaj letih iz internetnega ponudnika razvil v sodobno družbo, ki uporabnikom ponuja celoten spekter konvergentnih storitev mobilnih komunikacij, stacionarne telefonije, internetnih storitev in digitalne kabelske televizije. Na področju mobilne telefonije Ipko dosega rast tržnih deležev in prihodkov tako v segmentu poslovnih kot zasebnih uporabnikov, kar je odraz dobrega trženja in visoke kakovosti storitev. S prestrukturiranjem poslovanja, širitvijo portfelja in zagotavljanjem najvišje kakovosti storitev za uporabnike je Ipko izredno pomemben za razvoj in krepitev položaja skupine Telekom Slovenije v regiji," je ob tem dejal Rudolf Skobe, predsednik uprave Telekoma Slovenije.

Ipko pomembno rast uporabnikov dosega tudi na fiksnem delu, kjer od začetka leta 2011 beleži 40-odstotno rast uporabnikov digitalne televizije in interneta. V podjetju ocenjujejo, da bodo tudi s pomočjo razširjenega in ekskluzivnega predvajanja angleške Premier Lige, za katero imajo pravice za naslednja 3 leta, zvestobo in rast števila uporabnikov še povečevali.

Po tem, ko so prihodki Ipka v letu 2010 znašali 65,7 milijona evrov, so v letu 2011 narasli na 70 milijonov evrov, enako raven pa zadržali tudi v letu 2012. EBIDTA iz tekočega poslovanja brez enkratnih učinkov je z 21,6 milijona evrov v letu 2010 narasel na 27,5 milijona evrov v letih 2011 in 2012.

Ipko je s ponudbo mobilnih storitev pričel 14. decembra 2007. Z veliko penetracijo mobilnega trga je postal mobilni operater z najhitrejšo rastjo v Evropi.