O-STA

Cell Signaling Technology, Inc. podelil licenco za personalizirano diagnosticiranje raka

30. julija 2013, 03:25 UTC

DANVERS, Massachusetts.--(BUSINESS WIRE)-- Podjetje Cell Signaling Technology, Inc. (CST) iz Danversa v ameriški zvezni državi Massachusetts je danes razkrilo, da je podjetju Cepheid, Inc. podelilo svetovno neekskluzivno licenco za svoje patentne pravice v povezavi z odkrivanjem genskih sprememb ALK na področju diagnostičnega testiranja PCR (verižna reakcija s polimerazo). Cepheid bo razvil test za odkrivanje bolnikov z nedrobnoceličnim rakom pljuč (NSCLC), ki imajo ALK (anaplastična limfomska kinaza) genske spremembe.

Pljučni rak je glavni vzrok z rakom povezanih smrti na svetu, vsako leto pa odkrijejo preko 1,6 milijona novih primerov te bolezni. Okoli 85 odstotkov bolnikov z rakom pljuč ima nedrobnocelični tip in je ta običajno odkrit v napredovanem stanju, stopnja preživetja pa je zelo nizka. Začetna epidemologija kaže, da je približno 3-5 odstotkov bolnikov z nedrobnoceličnim pljučnim rakom ALK pozitivnih.

CST in eden njegovih partnerjev imata v lasti glavne pravice intelektualne lastnine za odkrivanje translokacij EML4-ALK. Patentne pravice vključujejo pravice za metode IHC (imunohistokemija), PCR in platforme genomskega sekvenciranja ter patente (patenta ZDA št. 8.288.102 in 8.377.642), povezane z metodami za odkrivanje EML4-ALK na molekularni osnovi. S pred kratkim dodanim patentom ZDA št. 8.481.279, ki pokriva metode zaviranja napredka pljučnega raka, pri katerem se izraža fuzijski gen EML4-ALK, ima CST zdaj dominantni položaj glede intelektualne lastnine za EML4-ALK pri nedrobnoceličnem pljučnem raku, ki sega od raziskovanja preko diagnoze do zdravljenja.

"Pri CST smo zelo navdušeni ob sklepanju tega dogovora s Cepheid za razvoj izdelkov za testiranje na molekularni osnovi, ki bodo razširili možnosti diagnostične platforme za odkrivanje EML4-ALK," je povedal dr. Michael J. Comb, predsednik in izvršni direktor CST. "Verjamemo, da dodatno potrjuje naš rastoči nabor intelektualne lastnine in raziskovanje pri odkrivanju izražanja EML4-ALK, kar je pomembno pri diagnosticiranju in zdravljenju rakavih bolnikov."

O podjetju Cell Signaling Technology, Inc.

Cell Signaling Technology (CST), ki so ga leta 1999 ustanovili raziskovalni znanstveniki, je zasebno podjetje v družinski lasti s preko 400 zaposlenimi po svetu. Podjetje je dejavno na področju uporabnih raziskav v sistemski biologiji, predvsem v povezavi z rakom, in razume pomen uporabe protiteles na visoki ravni specifičnosti in konsistentnosti zdravil. Zato sami proizvajamo vsa protitelesa in za številne aplikacije izvajamo temeljita preverjanja. Obenem isti znanstveniki podjetja CST, ki izdelujejo protitelesa, tudi nudijo tehnično podporo strankam ter jim pomaga pri oblikovanju poskusov, odpravljanju težav in doseganju zanesljivih rezultatov. To delamo, ker bi želeli, da je tako, če bi bili v laboratoriju mi. In ker pravzaprav tudi smo.

Za več informacij obiščite cellsignal.com.

Kontakti

Cell Signaling Technology, Inc.
Kontakt za medije:
David M. Freeman, 978-867-8865
david.freeman@cellsignal.com
ali
Odgovorni za področje licenc:
Matthew Schiller, 978-826-6074
matthew.schiller@cellsignal.com

Vir: Cell Signaling Technology, Inc.

To sporočilo za javnost si lahko v angleščini ogledate na naslovu:
http://www.businesswire.com/news/home/20130729006593/en