O-STA

Nova verzija rešitve MyQ 4.3 za naprave Kyocera

Ljubljana, 19.8.2013 - Češko podjetje Janus je predstavilo novo verzijo rešitve MyQ - sistema za nadzor in upravljanje tiskanja dokumentov. Nova verzija, z oznako 4.3, prinaša novosti, ki bodo zanimive večjim podjetjem in ustanovam, saj se osredotoča na upravljanje večih strežnikov MyQ znotraj posameznega podjetja. Druga večja novost pa je dodeljevanje kvot za tiskanje z uporabo rešitev drugih proizvajalcev.

Uporaba neomejenega števila naprav tudi v oblaku

Pomembna sprememba v sistemu licenciranja je prosto priklapljanje neomejenega števila naprav že v primeru, da ima uporabnik licenco za 40 ali več naprav. Funkcija je na voljo tako v primeru načina licenciranja v oblaku, kot tudi v konfiguracijah v okviru enega MyQ strežnika.

[slika 1 spodaj]

Upravljanje z enega mesta

Centralno upravljanje sistema MyQ na glavnem strežniku je ponovno na voljo. Še posebej je poenostavljeno prijavljanje na stran, uvažanje uporabnikov iz baze podatkov glavnega strežnika, popolnoma je prenovljen replikator statističnih podatkov in omogočena je distribucija seznama lokacij za funkcijo gostovanja naročil tiskanja (Job Roaming). Za zadovoljevanje potreb uporabnikov z razvejano infrastrukturo je število strežnikov LDAP za sinhronizacijo povečano na 5 (le za imetnike licence Business PRO).

Replikacija podatkov? Brez problema!

Replikator podatkov glavnega strežnika je sedaj integriran v uporabniški vmesnik MyQ in povsem avtomatiziran. Z možnostjo izbire tipa repliciranih podatkov je prenos podatkov na glavni strežnik izdatno pospešen.

[slika 2 spodaj]

Gonilnike vam namestimo mi

Samodejno kreiranje vrstnega reda tiskanja v MyQ in pripadajočih gonilnikih tiskanja v operacijskem sistemu Windows je povsem nova funkcionalnost MyQ 4.3. Filter za to funkcijo lahko nastavite glede na velikost omrežja in še glede na mnoge druge parametre, kot na primer: tip naprav (barvne ali črno-bele) ali model. Vse parametre iskanja in druge nastavitve lahko prilagodite v MyQ Task Scheduler-ju.

[slika 3 spodaj]

Vse kar želite natisniti, pošljite po e-pošti

Priljubljena funkcija tiskanja brez uporabe gonilnika tiskanja preko e-pošte ali spletnega vmesnika, je sedaj na voljo tudi za druge formate, kot so: doc, docx, xls, xlsx, ppt, pptx (za uporabo teh formatov potrebujete programsko opremo drugih proizvajalcev na strežniku). Za tiskanje preko e-pošte je na voljo možnost uporabe novih komunikacijskih protokolov POP3 in IMAP.

Poročila na zahtevo

Kot češnjo na torti predstavljamo nove možnosti upravljanja poročil. Najbolj pogosto uporabljane filtre za poročanje lahko shranite in nato delite na zahtevo z drugimi uporabniki.

Dodeljevanje stroškov ne more biti bolj preprosto

Integriran terminal MyQ 4.3 za naprave Kyocera podpira tudi sisteme za dodeljevanje stroškov drugih proizvajalcev. Nova funkcija je tudi možnost povečanja dovoljene količine tiskanja uporabniku z vnosom številke kupona za povečanje neposredno na integriranem terminalu MyQ.

Nova verzija rešitve MyQ 4.3 prinaša še mnoge novosti, nenazadnje je dodana tudi podpora za kontroler Fiery 11/12 za naprave Kyocera. Za podrobnejšo razlago pa se obrnite na lokalnega zastopnika.

###

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

O podjetju Kyocera Document Solutions Europe B.V.

Kyocera Document Solutions sodi med vodilna svetovna podjetja s področja pisarniških dokumentnih rešitev. Ponudba izdelkov in storitev obsega tiskalnike ECOSYS, zanesljive večnamenske sisteme, visokokakovostni potrošni material in obsežno ponudbo programskih rešitev ter upravljanih dokumentnih storitev (Managed Document Services, MDS). Kyocera Document Solutions nudi inovativne izdelke, ki gradijo na temelju komponent z dolgo življenjsko dobo. Prednosti za stranke vključujejo nizke skupne stroške lastništva in visoko učinkovitost v vseh delovnih okoljih. Njena ponudba rešitev in enota Managed Document Services pomagata strankam znižati stroške in vpliv na okolje ter sočasno izboljšati učinkovitost in zanesljivost vsakodnevnih poslovnih procesov. Več informacij je na voljo na spletni strani www.kyoceradocumentsolutions.eu.

Kyocera Document Solutions je podružnica v popolni lasti korporacije Kyocera Corporation, ki je leta 2009 obeležila 50. obletnico obstoja. Kyocera, ki se na seznamu največjih javnih družb na svetu, Global 2000 revije Forbes, uvršča na 492. mesto, je vodilni proizvajalec visokotehnološke keramike, elektronski komponent, solarnih celic in elektronske pisarniške opreme. Kyocerina dolgoročna strategija je usmerjena v poslovanje, ki podpira telekomunikacije, obdelavo informacij, zaščito okolja in ohranitev kakovosti življenja.

O podjetju Xenon forte

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.

Več informacij:

Xenon forte, d. o. o.

Ciril Kraševec, direktor

Leskoškova 11, 1000 Ljubljana

Tel.: (01) 5484 800

Faks: (01) 5484 819

E-pošta: ciril@xenon-forte.si

Spletna stran: www.xenon-forte.si