O-STA

Wolfgang Orgeldinger bo postal izvršni direktor IFCO SYSTEMS

IFCO Systems je danes napovedal, da bo Wolfgang Orgeldinger postal novi izvršni direktor podjetja. Nasledil bo Karla Pohlerja, ki se bo upokojil, da se bo lahko posvetil drugim interesom. Gospod Orgeldinger bo gospoda Pohlerja nasledil tudi na položaju predsednika skupine segmenta RPC zabojev (Reusable Plastic Crates) pri IFCOvi matični družbi Brambles Limited.

Gospos Orgeldinger je že od 2002 poslovni direktor pri IFCO, odgovoren za vse vidike poslovanja, logistike, upravljanja premoženja in informacijske tehnologije.

Menjava vodilnih na čelu družbe IFCO odseva uspešno integraciji podjetja IFCO v Brambles, ki se je zgodila marca 2011, ko je slednji kupil IFCO, in njegov razvoj v vodilnega svetovnega ponudnika RPC rešitev, ki jih ponuja trgovcem na drobno in proizvajalcem sveže hrane na 45 lokacijah z več kot 180 milijonov RPC-jev.

Pred pridružitvijo družbe IFCO je gospod Orgeldinger delal na več izvršnih položajih pri distributerju informacijske tehnologije Computer 2000. Med drugim je bil izvršni podpredsednik skupine Computer 2000 Group, pred tem pa še upravni direktor Computer 2000 Germany. Bil je član uprave pri Computer 2000 odgovoren za celotno logistiko skupine v Evropi, tehnične storitve, montažne storitve in informacijske tehnologije. Še pred tem je 10 let delal na različnih vodilnih položajih pri Digital Equipment Corporation, ima pa tudi magisterij iz poslovne administracije Univerze v Bayreuthu v Nemčiji.

Gospod Orgeldinger je dejal: "Zelo sem vesel, da bom prevzel ta položaj pri družbah IFCO in Bramblesu in veselim se dela z našimi strankami in partnerji po vsem svetu v prihodnjih letih. Karlu sem izredno hvaležen za vodenje, podporo in njegov prispevek v trinajstih letih, ko je uspešno vodil in širil IFCO. Veselim se tudi sodelovanja, ko bova skušala izvesti gladek prenos vodenja."

Gospod Pohler pa je dejal: "Wolfgangov prevzem vodenja bo podjetju IFCO zagotovil kontinuiteto v ohranjanju storitev, ki jih zagotavlja svojim strankam, in v rasti podjetja. Zadnjih trinajst let mi je bilo v veselje graditi to podjetje in prepričan sem, da bo podjetje nadaljevalo pot rasti pod Wolgangom in kot del Bramblesa."

IFCO Systems je mednarodni ponudnik logističnih storitev, ki svoje stranke oskrbuje iz več kot 40 držav z naborom okoli 180 milijonov RPC, ki jih uporablja predvsem za transport svežega sadja in zelenjave od pridelovalcev do vodilnih trgovcev z živili na drobno. IFCO je del Brambles Limited.

O podjetju Brambles

Brambles Limited je dostavno logistično podjetje, ki deluje v več kot 50 državah, predvsem z znamkama CHEP in IFCO. Skupina se specializira za združevanju rešitev in povezanih storitev, s poudarkom na zunanjem upravljanju povratnih palet, gajbic in zabojnikov. Brambles kotira na avstralski borzi Australian Securities Exchange (ASX), sedež družbe pa je v Sydneyju v Avstraliji.


Kontakt:
Oddelek za stike z mediji pri IFCO SYSTEMS
c/o POWERGROUP GmbH
Ines Rößler
Habenschadenstraße 13
82049 Pullach
Nemčija
+49 89 75 90 05 0
i.roessler@power-group.net
http://www.power-group.net