O-STA

LTE za predplačnike

2. september 2013

Mobitel LTE/4G tudi za uporabnike predplačniškega mobilnega interneta

Ljubljana, 2. septembra - Telekom Slovenije je kot prvi slovenski operater prednosti hitrega prenosa podatkov LTE ponudil tudi uporabnikom predplačniškega mobilnega interneta. Prenos podatkov Mobitel LTE/4G je na voljo v okviru obstoječih paketov predplačniškega mobilnega interneta kot brezplačna dodatna storitev, ki si jo uporabnik vklopi po želji. Do omrežja Mobitel LTE/4G nato dostopa povsod, kjer je zagotovljena ustrezna pokritost LTE, to je v 55 slovenskih krajih, s čimer je zagotovljena skoraj 50-odstotna pokritost prebivalstva. S tem se je Slovenija uvrstila med prve države na svetu, kjer je hitri prenos podatkov LTE na voljo tudi v okviru predplačniške ponudbe.

Pogoji za uporabo hitrega prenosa podatkov Mobitel LTE/4G so sicer enaki kot za naročnike: uporabnik potrebuje napravo s podporo LTE (osebni ali tablični računalnik, USB-modem, mobilno dostopno točko WiFi), USIM-kartico ter vklopljeno storitev Hitri internet LTE/4G. Uporabniki predplačniškega mobilnega interneta, ki želijo za prenos podatkov uporabljati omrežje Mobitel LTE/4G, pošljejo sporočilo SMS s ključno besedo LTE na številko 1918 ali vklop hitrega prenosa podatkov LTE uredijo prek portala moj.telekom.si.

Z novo ponudbo LTE Telekoma Slovenije so sodobne tehnologije, ki zagotavljajo bistvene večje prenosne hitrosti in s tem novo kakovost mobilnega interneta, dostopne širšemu krogu uporabnikov. Ponudba namreč poleg naročnikov vključuje tudi predplačniške uporabnike, ki spletni dostop praviloma potrebujejo le občasno. Tako lahko s paketi predplačniškega mobilnega interneta zakupijo toliko dni neomejenega interneta, kolikor ga potrebujejo, kar je nadvse dobrodošlo tudi tujcem, ki so v Sloveniji le začasno, pa tudi za vse, ki želijo mobilni internet uporabljati brez naročnine.

Pri tem imajo na voljo cenovno ugodno ponudbo, saj en dan internetnega dostopa stane le 2 evra, 30 dni 10 evrov in 100 dni samo 20 evrov. Izbirajo lahko med dvema paketoma, prvi po ceni 9,90 evra nudi SIM-kartico za prenos podatkov, drugi pa za 79 evrov poleg SIM-kartice vključuje še mobilno dostopno točko ZTE MF60 uFi. Ob uvedbi ponudbe LTE za predplačniške uporabnike je v ponudbi nov paket, ki v E-trgovini omogoča nakup USB LTE-modema Huawei E3276 po ugodni ceni 99 evrov. V ponudbi Mobitel LTE/4G pa sta še dve LTE-dostopni točki, ZTE MF91D in Huawei E5776s. Navedene cene vključujejo DDV.

Telekom Slovenije je omrežje Mobitel LTE/4G predstavil letos pomladi, v samo petih mesecih od uvedbe pa je uspel zagotoviti skoraj 50-odstotno pokritost prebivalstva z LTE-signalom, s hitrostmi do 100 Mb/s v smeri proti uporabniku in do 50 Mb/s v smeri od uporabnika. Omrežje LTE tvori 157 baznih postaj in je na voljo v 55 krajih. Hkrati je v ponudbi že 21 naprav LTE, od mobilnih telefonov do tabličnih računalnikov ter modemov USB in MiFi, po akcijskih cenah, z možnostjo nakupa na obroke.

Telekom Slovenije je ponudbo naprav LTE obogatil s privlačnimi novostmi, težko pričakovanim tabličnim računalnikom Samsung Galaxy TAB 3 8.0 LTE, pametni telefon Samsung Galaxy S4 Active, odporen na vodo in prah, ter mobitel Samsung Galaxy S4 Zoom z izjemno kamero. Zmogljive naprave družine Galaxy S4 so v ponudbi po akcijskih cenah.

Več informacij o ponudbi Mobitel LTE/4G je na voljo na www.mobitel.si in www.telekom.si.

-###-

Telekom Slovenije, d. d.

Služba za odnose z javnostmi