O-STA

Štimung fest Šmartinsko jezero Celje 2013 tik pred pričetkom

ŠTIMUNGFEST ŠMARTINSKO JEZERO CELJE 2013

BREZPLAČEN GLASBENO DRUŽABNI DOGODEK Z

NARODNO-ZABAVNIMI ANSAMBLI,

ŠTIMUNG ŽUROM ZA MLADE IN PRVIČ Z GLASBO ZA VSE GENERACIJE

5. DO 7. 9. 2013

O PRIREDITVI

Šmartinsko jezero v neposredni bližini Celja je s svojo razgibano obalo in zanimivo okolico privlačna točka, ki se z vsemi danostmi in pobudami iz lokalnega okolja razvija v celovit in atraktiven turistični produkt, usmerjen k ustvarjanju pogojev in izvedbi različnih programov, katerih osnovni cilj je povečanje gostinske, športne in turistične ponudbe ob jezeru in v zaledju.

Mestna občina Celje kot generalni pokrovitelj in Zavod Celeia Celje kot organizator in koordinator pripravljata, po uspešnem in odmevnem Štimung festu 2012, ki ga je v treh dnevih obiskalo kar 10.000 obiskovalcev, v letošnjem letu ponovno tridnevno dogajanje.

Štimung fest Šmartinsko jezero 2013 se bo odvijal od 5. do 7. 9. 2013.

Osnovni namen celotnega dogodka še naprej ostaja predstavitev kakovostnih glasbenikov in glasbenih skupin, ki delujejo na področju narodno-zabavne glasbe v Sloveniji, ki se jim bodo tokrat pridružili glasbeniki in skupine, ki delujejo na področju popularne glasbe.

Vstop na prireditev je tudi letos brezplačen, prav tako bodo obiskovalcem na voljo brezplačna parkirna mesta in brezplačen avtobusni prevoz do osrednjega prizorišča.

V letošnjem letu nadaljujemo z enodnevnim glasbenim dogodkom za mlade poimenovanim Štimung žur za mlade, ki se bo odvijal v četrtek, 5. 9. 2013 od 20.00.

Sobota, 7. 9. 2013 pa bo v celoti posvečena nastopu odličnih slovenskih narodno zabavnih ansamblov.

NOVOST LETOŠNJE PRIREDITVE

To bo vsekakor petkovo dogajanje, 6. 9. 2013, ki bo nagovarjalo ljubitelje mešanih glasbenih zvrsti in bo svoj večerni vrhunec doživelo z nastopom ene najbolj popularnih estradnih umetnic tega trenutka, Severine.

TUDI LETOS ŠTIMUNG ŽUR ZA MLADE

Zaradi lanskoletnih odličnih odzivov publike, tudi letos organiziramo žur za mlade, ki bo v četrtek, 5. 9. 2013 od 20.00.

PROGRAM PRIREDITVE

V četrtek, 5. septembra bodo od 20.00 koncertirali: Carpe Diem, Soul Funked Up, Bohem, Hladno pivo in Big Foot Mama

V petek, 6. septembra vas bodo od 19.00 zabavali: Obvezna smer, Čudežna polja, Werner, Davor Radolfi in trenutno ena največjih hrvaških glasbenih zvezdnic Severina, katere nastop bo tudi vrhunec sobotnega glasbenega dogajanja ob Šmartinskem jezeru.

Več o glasbenici: Severina Vučković | Facebook

V soboto, 7. septembra bodo od 19.00 z vami: Ansambel Saša Avsenika, Ansambel Roka Žlindre, Igor in zlati zvoki, Fantje s Praprotna, Vitezi Celjski, Ansambel Spev, Zmagovalci Pohorske cokle, Domen z Vižarji, Klateži, Potepuhi, Ta pravi gasilci, Veseli Gorenjci, Popotniki.

ŠMARTINSKO JEZERO VABI K ODKRIVANJU PONUDBE

Vse dneve so obiskovalci vabljeni k obisku pravljične vasice Zelen'dol, ki se nahaja ob obrežju Šmartinskega jezera, na vožnjo z Jezersko kraljico, k obisku čolnarne Muzelj ali pa na sprehod po nabrežju jezera.

LOKACIJA PRIREDITVE:

Prireditveni prostor se nahaja na travnati površini tik ob pešpoti Šmartinsko jezero oziroma neposredno pod lokacijo Pušn' šank Pr'Tini Šmartinsko jezero Celje.

AVTOBUSNI PREVOZI NA PRIZORIŠČE

IN OBISK PRIREDITVE SO ZA OBISKOVALCE BREZPLAČNI

Odhodna mesta avtobusa: stara avtobusna postaja (pri železniški postaji Celje), dvorana Zlatorog, cerkev Sv. duh - Nova vas

Izstopno mesto: Pušn' šank "Pr' Tini"

Natančen vozni red bo objavljen naknadno.

Vozni red v četrtek, 5. 9. 2013: od

Vozni red v petek, 6. 9. 2013: od

Vozni red v soboto, 7. 9. 2013: od

OBVESTILA ZA OBISKOVALCE

Protokol izvedbe prireditve v primeru slabe vremenske napovedi

Prireditev se bo odvijala v vsakem vremenu, saj je za obiskovalce zagotovljen pokrit prireditveni prostor!

Možnost nočitve v Avtokampu Celje

Obveščamo, da lahko obiskovalci prireditve vse tri dni prenočujejo v Avtokampu Celje, ki se nahaja v Zadobrovi 37/a. Kamp je v pičlih 4 minutah dosegljiv iz izhoda avtoceste Celje vzhod (2,3 km od izvoza)

GPS koordinate kampa: N 46.26268 E 15.29867

Kamp trenutno ne razpolaga s spletno stranjo in FB. Lastnik je gospod Branko Verdev, ki je dosegljiv na tel. št.: 041 726 516, e-pošta:branko@verdev.si

Cenik (posebna Excelova tabela)

Kamp ima vso infrastrukturo; elektrika je speljana do šotorov in ni posebej plačljiva, potrebno je plačati še TT

Info točka kampa je v Dimi klubu, ki se nahaja na sami lokaciji; odprta je vsak dan od 7.00 do 22.00

Dostop na Šmartinsko jezero Celje

Obiskovalce vljudno prosimo, da za obisk prireditve uporabljajo brezplačen avtobusni prevoz, taksi storitve ali pa se na prireditev odpravijo peš.

Prometni režim na cesti do Šmartinskega jezera Celje

Vse dni prireditve bo cesta proti Šmartinskemu jezeru normalno prevozna. Obiskovalce prosimo, da upoštevajo navodila policistov in redarjev.

KAKO DO ŠMARTINSKEGA JEZERA IN ODHODNIH POSTAJ AVTOBUSOV

Iz smeri Ljubljana/Maribor po avto cesti (AC):

Izvoz z avtoceste Celje - center

· smer center

· pri križišču Avtohiša Selmar - desno

· smer Nova vas - Ostrožno, naravnost do cerkve Sv. Duha

PARKIRIŠČE se nahaja pri cerkvi Sv. Duha (mimo Mercator centra naravnost do krožišča, zavijete desno ter čez pribl. 100 m levo čez most in takoj nato desno do cerkve, kjer je parkirišče. Od tu bo vozil brezplačni avtobus do končne postaje "Pušn šanka Pr'Tini."

Iz smeri Zidani most - Laško:

· regionalna cesta Zidani most - Celje naravnost skozi center mesta

· naravnost v smeri avtoceste mimo City centra

· levo pri križišču Avtohiša Selmar - smer Nova vas - Ostrožno, naravnost do cerkve Sv. Duha

PARKIRIŠČE se nahaja pri cerkvi Sv. Duha (mimo Mercator centra naravnost do krožišča, zavijete desno ter čez pribl. 100 m levo čez most in takoj nato desno do cerkve, kjer je parkirišče. Od tu bo vozil brezplačni avtobus do končne postaje "Pušn šanka Pr'Tini."

Iz smeri Rogaška Slatina:

· Prihod v Celje, ca. 1 km vožnje po Kidričevi ulici (obvoznici) na semaforiziranem križišču (pri veliki rumeni stavbi - vojašnici) desno za smer avtoceste mimo City centra

pri križišču Avtohiše Selmar - levo, smer Nova vas - Ostrožno, naravnost do cerkve Sv. Duha

PARKIRIŠČE se nahaja pri cerkvi Sv. Duha (mimo Mercator centra naravnost do krožišča, zavijete desno ter čez pribl. 100 m levo čez most in takoj nato desno do cerkve, kjer je parkirišče. Od tu bo vozil brezplačni avtobus do končne postaje "Pušn šanka Pr'Tini."

POKROVITELJI PRIREDITVE (bodo objavljeni naknadno)

MEDIJSKI POKROVITELJI PRIREDITVE

INFORMACIJE O PRIREDITVI:

Zavod Celeia Celje, Krekov trg 3, 3000 Celje, tel.: 03 42 87 936, 03 49 25 081, e-pošta:tic@celje.si, www.smartinsko-jezero.com, FB V Celju smo face

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.

Jerneja Kolar

Referentka za stike z javnostmi in promocijo