O-STA

Telekom Slovenije bo na vseh lokacijah EuroBasketa 2013 zagotavljal celovite telekomunikacijske storitve za potrebe domačih in tujih navijačev ter delo novinarjev

5. september 2013

Prvič v zgodovini evropskih košarkarskih prvenstev bo na prizoriščih omogočen prenos vseh tekem

Ljubljana, 5. septembra - Ko je Telekom Slovenije postal sponzor dogodka EuroBasket 2013, je prevzel tudi vlogo uradnega mobilnega operaterja in telekomunikacijskega partnerja dogodka. Tako bo Telekom Slovenije ves čas trajanja EuroBasketa 2013 na vseh njegovih lokacijah (Ljubljana, Celje, Koper in Jesenice) med 4. in 22. septembrom skrbel za najhitrejše, najkakovostnejše in najvarnejše telekomunikacijske poti. Poleg tega pa bo prvič v zgodovini tekmovanja EuroBasket s pomočjo tehničnih rešitev in omrežja lastne IP TV (SiOL TV) Telekom Slovenije zagotovil tudi možnost spremljanja vseh tekem na vseh prizoriščih (navijaških conah) istočasno.

Telekom Slovenije je na vseh prizoriščih tekem zagotovil širokopasovni internetni dostop prek optičnih povezav, z najsodobnejšo tehnologijo prek najhitrejšega omrežja Mobitel LTE/4G zagotovil bistveno večje prenosne hitrosti, ob tem pa bodo lahko v času EuroBasketa 2013 naročniki SiOL TV ne glede na naročeni paket košarkarske tekme na programu RTV SLO2 spremljali v HD tehniki ter bili redno obveščeni o vseh tekmah, rezultatih in zanimivostih z igrišč. Poleg tega je Telekom Slovenije zagotovil tudi vso infrastrukturo in telekomunikacijske poti za potrebe domačih in tujih novinarjev s prizorišč.

EuroBasket 2013 sodi med največje športne prireditve, ki jih je kadarkoli gostila Slovenija, zato so se nanjo v Telekomu Slovenije dobro pripravili. "Predvsem tujim obiskovalcem bo še posebej dobrodošla naša ponudba predplačniškega mobilnega interneta, ki omogoča spletno komunikacijo brez naročnine in ga od začetka septembra med prvimi operaterji na svetu ponujamo tudi prek našega najhitrejšega omrežja Mobitel LTE/4G," pravi Simon Furlan, direktor Sektorja za marketing Telekoma Slovenije. Telekom Slovenije bo svojo ponudbo tujim obiskovalcem tekem predstavljal v posebnih fan conah na posameznih prizoriščih tekem.

"Ker šport povezuje, smo že ob podpisu sponzorske pogodbe tudi mi povezali naši ponudbi Siol in Mobitel ter uporabnikom ponudili poseben naročniški paket EuroBasket, ki jim omogoča neomejene pogovore in sporočila SMS/MMS v vsa slovenska omrežja, ob tem pa v promocijskem obdobju do 30. septembra še prenos 1 GB podatkov," dodaja Furlan.

Telekom Slovenije, d. d.

Služba za odnose z javnostmi