O-STA

Regionalna turistična destinacija Dežela Celjska je svojo ponudbo predstavila na 46. Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju v hali E ter na Otroškem bazarju v Ljubljani

Ta vikend bo destinacija predstavila svojo ponudbo obiskovalcem Sladke Istre v Kopru

Celje, 19. september 2013, Da turizem res združuje in povezuje, 21 občin (Celje, Laško, Dobrna, Vojnik, Štore, Zreče, Slovenske Konjice, Vitanje, Vransko, Braslovče, Tabor, Polzela, Prebold, Žalec, Šmarje pri Jelšah, Rogaška Slatina, Rogatec, Podčetrtek, Kozje, Šentjur, Dobje) združenih v Regionalno turistično destinacijo Dežela Celjska znova dokazuje v mesecu septembru. Ponudniki združeni v destinacijo so se tako že predstavili na skupnih razstavnih prostorih destinacije Dežela celjska in sicer v Hali E na 46. Mednarodnem obrtnem sejmu, ki se je v Celju odvijal od 11. do 17. 9. 2013 ter na Otroškem bazarju v Ljubljani, ki se je odvijal od 12. do 15. 9. 2013. Konec tega tedna se bo destinacija predstavila še na sejmu Sladka Istra v Kopru, ki poteka od 21. do 22. 9. 2013 in na katerem so se ponudniki prvič zelo uspešno predstavili v lanskem letu. V letošnjem letu bodo v Kopru svojo ponudbo poleg term predstavili Lectarstvo in čebelarstvo Šolar, Čebelarstvo Žvikart, Turistična kmetija Arbajter, Martin Gorjup - GULP, Društvo Gaja, TIC Celje, STIK Laško, Čokoladnica Olimje ter Rosanda Ploštajner in Romana Rečnik. Na Mednarodnem obrtnem sejmu in na Otroškem bazarju so se vsak dan z animacijskim programom (ustvarjalne delavnice, nagradne igre, pevski nastopi ...) in izbrano ponudbo predstavili posamezni turistični ponudniki: turistične kmetije, čebelarji, lectarji, vinogradniki, mojstri gastronomskih specialitet ..., čez vikend pa se je na Mednarodnem obrtnem sejmu s svojo ponudbo predstavilo vseh 6 termalnih zdravilišč vključenih v destinacijo: Thermana Laško, Terme Olimia, Terme Zreče & Rogla, Terme Dobrna, Rimske Terme ter Hotel Sava Rogaška. V ospredje predstavitvenih nastopov so terme postavile aktualno ponudbo krompirjevih počitnic ter svoje predstavitve še dodatno podkrepile z različnimi animacijskimi programi.

Predstavitev na sejmih je nadaljevanje v sinergiji oblikovanega partnerskega sodelovanja organizacij vključenih v Turistično destinacijo Dežela Celjska: Zavoda Celeia Celje kot Regionalne destinacijske organizacije Dežela Celjska, Razvojne agencije Sotla in GIZ Podčetrtek, Razvojne agencije Kozjansko in TIC Šentjur, ZKŠT Žalec, LTO Rogla-Zreče in TIC Slovenske Konjice. Destinacijski nastopi potekajo že od leta 2009. Regionalna destinacijska organizacija je tako leta 2011 prejela Zlato priznanje 44. Mednarodnega obrtnega sejma v Celju za celovit sejemski nastop. Glede na lanskoletne odlične odzive obiskovalcev MOSA-a je tudi letošnja predstavitev potekala po subregijskih dnevih z namenom, da se predstavi čim bolj pestra in bogata turistična ponudba Turistične destinacije Dežela Celjska.

MOS, Celje, 11. - 17.9.2013

Prvi dan 46. Mednarodnega obrtnega sejma v Celju je svojo ponudbo predstavila subregija Obsotelje in Kozjansko (Muzej na prostem Rogatec, TIC Šentjur, Društvo Ajda, Bajsova domačija, občina Šmarje, Kozjanski park, Turizem Podčetrtek in Turizem Rogaška Slatina ter RA Sotla) in v četrtek Spodnjesavinjska subregija (ZKŠT Žalec, Ekološka kmetija Kozman, ZKTŠ Vransko, Močnikov Mlin in kmetija Novak, kmetija Weiss in Zeleno zlato, TD Prebold in mnogi drugi). V petek, soboto in nedeljo so svojo ponudbo predstavile Thermana Laško, Rimske terme, Terme Dobrna, Terme Olimia, Terme Zreče in Hotel Sava Rogaška ter Martin Gorjup - GULP, Čebelarstvo Žvikart in TIC Celje. Program je popestril nastop Folklorne skupine Jurij Vodovnik Skomarje. V ponedeljek, 16. in torek, 17. 9. 2013 sta barve Dežele Celjske zastopali Dravinjska subregija in Osrednjeceljsko v okviru katerih sta so se predstavili Vinotoč Gruska - Vinogradništvo Mramor, Turistična kmetija Grajska klet (Hilda Goršek), Dvorec Trebnik, Martin Gorjup - GULP, Marjana Acman z domačimi izdelki, MCC Hostel, STIK Laško, Čebelarstvo Šolar in Pravljična piknik vasica Zelen'dol, ki domuje ob Šmartinskem jezeru.

Otroški bazar, Ljubljana 12. - 15.9.2013

Destinacija Dežela Celjska se je letos prvič predstavljala na Otroškem Bazarju, v steklenem delu C. Na razstavišču so se s svojo ponudbo družinskih paketov predstavljale Terme Olimia, Terme Zreče, Terme Dobrna ter Thermana Laško. V sklopu destinacije so se s ponudbo zanimivo za družine vse dni sejma predstavljali še LTO Zreče, Turizem Rogaška Slatina, TIC Šentjur, Pravljična piknik vasica Zelen' dol ter Turistična kmetija Arbajter.

Operacijo delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete "Razvoj regij", prednostne usmeritve Regionalni razvojni programi"

V priponki tudi fotomaterial

Na fotografijah utrinki iz predstavitve na MOS-u ter na Otroškem bazarju (iz arhiva RDO Dežela celjska)

Več informacij: Brigita Sajovic, Zavod Celeia Celje, tel.: 03 42 87 943, e-pošta:brigita.sajovic@celje.si