O-STA

DTCC se povezuje z globalnimi bankami za razvoj celostne storitve upravljanja referenčnih podatkov strank

30 septembra 2013, 08:38 UTC

LONDON, NEW YORK--(BUSINESS WIRE)-- Depository Trust & Clearing Corporation (DTCC) je danes sporočil, da je podpisal memorandum o soglasju s skupino velikih globalnih bank, med katerimi so Barclays, Credit Suisse, Goldman Sachs in JPMorgan Chase, za skupno razvijanje celostne storitve zbiranja in upravljanja referenčnih podatkov o strankah, ki je potrebno v skladu z zakonskimi zahtevami in zaradi drugih običajnih poslovnih dejavnosti.

Podpisnice memoranduma pričakujejo, da bodo dobile najnaprednejšo platformo za podatke strank in dokumentacijo, ki bo podpirala obsežno že obstoječe oblikovalsko delo v partnerstvu s širokim krogom velikih posredniških in investicijskih podjetij po svetu. V vmesnem času bo izšlo več takojšnjih različic za pokrivanje specifičnih regulatornih potreb. Sčasoma bo storitev odgovarjala na potrebe, ki jih imajo glede referenčnih podatkov strank banke in finančni posredniki, upravljavci premoženja in hedge skladi, ki med drugim vključujejo hierarhije pravnih oseb, sporazume o standardni obliki transakcij (SSI), podatke o skladnosti s predpisi (Dodd-Frank, EMIR itd.), pridobivanje in poznavanje strank, davčno zakonodajo in zakonodajo o računih v tujini ter druge zahteve.

"Naš končni cilj je odgovoriti na potrebo sektorja po celostni, centralizirani platformi za učinkovito upravljanje s praktično vsemi referenčnimi podatki strank," je povedal Michael C. Bodson, predsednik in izvršni direktor DTCC. "Zelo smo zadovoljni, da imamo zdaj memorandum s skupino glavnih multinacionalnih udeležencev v sektorju. Preko partnerstva z njimi in s podporo našega odbora direktorjev odločno napredujemo smeri nudenja te storitve na trgu."

Poleg tega želijo podpisnice memoranduma preko razvoja standardnih procesov in formatov za podatke v sodelovanju z udeleženci na trgu in regulatorno skupnostjo doseči pomembne izboljšave v nadzornem okolju glede pridobivanja strank in izboljšati učinkovitost nadzorniškega pregledovanja teh procesov.

Pri storitvi bodo koristne obsežne izkušnje podjetja DTCC v uvajanju prožnih in nadgradljivih podatkovnih platform in operativnih procesov, storitev pa bo osnovana na podlagi obstoječe rastoče ponudbe storitev upravljanja zbirk referenčnih podatkov v lasti podjetij, med katerimi sta Avox, njegova vodilna storitev potrjevanja podatkov, ki hrani prečiščene javno dostopne referenčne podatke za to storitev, in Omgeo ALERT, baza podatkov o sporazumih o obliki transakcij (SSI), ki vsebuje večino sporazumov SSI, ki jih danes uporabljajo tako posredniški kot investicijski udeleženci na trgu.

"Zelo smo navdušeni, da smo del te skupne pobude. Storitve za stranke so ključnega pomena za Credit Suisse in izboljšana baza referenčnih podatkov strank, ki bo rezultat ponudbe te storitve, nam bo pomagala pri odgovarjanju na potrebe strank," je rekel Colin Hall, direktor za podatke pri investicijskem bančništvu pri Credit Suisse. "Trdno verjamemo, da naše sodelovanje z DTCC in našimi sorodnimi družbami nudi priložnost za pomembne prednosti širšemu trgu z vidikov nadzora, predpisov in storitev za stranke."

Opozorilo za urednike: Omgeo je 17. septembra izdal sporočilo za javnost, v katerem je naznanil partnerstvo s podjetjem DTCC in drugimi v sektorju, ki bo na temelju storitve ALERT razvilo globalno skladišče v upravljanju sektorja, v katerem bodo shranjene in dostopne "zlate kopije" sporazumov o transakcijah (SSI) v sektorju finančnih storitev za vse izdelke in območja - še en pomemben gradnik te globalne storitve za referenčne podatke strank.

O podjetju DTCC

DTCC, ki ima poslovne enote in podatkovne centre po celem svetu, preko svojih podružničnih firm avtomatizira, centralizira in standardizira obdelovanje finančnih transakcij po trgovanju za tisoče institucij po svetu. S 40 leti izkušenj nudi DTCC vodilno potrgovalno infrastrukturo za globalni sektor finančnih storitev in poenostavlja kompleksne strani obračunavanja, poravnavanja, servisiranja premoženja, globalnega upravljanja s podatki, in informacijskih storitev za vrednostne papirje, podjetniške in komunalne obveznice, državne vrednostne papirje ali papirje, zavarovane s hipoteko, derivate, denarne tržne instrumente, sindicirana posojila, vzajemne sklade, alternativne investicijske produkte in zavarovalniške transakcije. V letu 2012 so hčerinska podjetja DTCC obdelala transakcije vrednostnih papirjev v vrednosti okoli 1,6 bilijard dolarjev. DTCC v svoji shrambi nudi skrbništvo in servisiranje premoženja za vrednostne papirje iz 131 držav in teritorijev v vrednosti 37,2 bilijonov dolarjev. Globalni registri trgovanja DTCC beležijo preko 500 bilijonov dolarjev bruto nominalne vrednosti transakcij po celem svetu.

Za več informacij obiščite visit dtcc.com, in nam sledite na Twitterju: http://twitter.com/The_DTCC.

Kontakti

Depository Trust & Clearing Corporation
Judy Inosanto, 212-855-5424
jinosanto@dtcc.com
ali
Melissa Rowling, 020 7324 5490
melissa.rowling@greentarget.co.uk

Vir: Depository Trust & Clearing Corporation

To izjavo za javnost si lahko v angleščini ogledate na spletnem naslovu:
http://www.businesswire.com/news/home/20130930005615/en