O-STA

Telekom Slovenije s signalom LTE pokriva že več kot polovico prebivalstva

Ljubljana, 28. oktobra - V Telekomu Slovenije intenzivno nadaljujejo z gradnjo baznih postaj za potrebe tehnologije LTE, ki slovenskim uporabnikom omogoča še hitrejši mobilni internet. Tako so v Telekomu Slovenije za potrebe LTE že postavili 182 baznih postaj, ki pokrivajo kar 72 slovenskih krajev, možnost uporabe tehnologije LTE pa ima že preko 50 odstotkov prebivalcev. S tem se pokritost s signalom Mobitel LTE/4G pomembno izboljšuje tudi na podeželju. Slovenskim uporabnikom je na voljo tudi vedno več naprav oziroma terminalske opreme, ki podpirajo LTE - v prodajnih centrih Telekoma Slovenije jih je na voljo že 29, v ponudbi pa so tako pametni telefoni kot podatkovne naprave in tablice LTE.

Telekom Slovenije je predstavil svoje najzmogljivejše in najhitrejše mobilno omrežje Mobitel LTE/4G konec marca letos. Omrežje omogoča izjemno visoke prenosne hitrosti, ki že sedaj teoretično segajo do 100 Mb/s v smeri proti uporabniku, in do 50 Mb/s v obratni smeri; v prihodnje bodo prenosne hitrosti še višje. Izjemne hitrosti mobilnega prenosa podatkov zagotavljajo še boljšo uporabniško izkušnjo tudi pri najzahtevnejših spletnih storitvah, do katerih lahko uporabniki dostopajo še lažje, še hitreje in brez zatikanj. Prednosti prenosnih hitrosti LTE lahko uporabniki preizkusijo v okviru posebne ponudbe Telekoma Slovenije ter se odločijo za nakup aktualnih mobilnih naprav LTE po akcijskih cenah. Pri tem lahko izbirajo med dvema različnima ponudbama (uporaba hitrosti LTE v okviru posebnega naročniškega razmerja ali kot dodatna storitev) in se skladno s svojimi potrebami odločijo za tisto, ki jim bolj ustreza.

Prednosti hitrega prenosa podatkov LTE Telekom Slovenije kot prvi slovenski operater in med prvimi v svetu ponuja tudi uporabnikom predplačniškega mobilnega interneta. Prenos podatkov Mobitel LTE/4G je namreč del ponudbe obstoječih paketov predplačniškega mobilnega interneta kot brezplačna dodatna storitev, ki si jo uporabnik vklopi po želji. Do omrežja Mobitel LTE/4G nato dostopa povsod, kjer je zagotovljena ustrezna pokritost LTE.

Uporabniki za hitri mobilni internet potrebujejo napravo s podporo LTE (osebni ali tablični računalnik, USB-modem ali mobilno dostopno točko WiFi), USIM-kartico ter vklopljeno storitev Hitri internet LTE/4G.