O-STA

28. državno tekmovanje iz znanja logike za srednješolce in študente

V soboto, 9. novembra 2013, bo v organizaciji Zveze za tehnično kulturo Slovenije potekalo 28. državno tekmovanje iz znanja logike za srednješolce in študente. Za srebrna in zlata priznanja ter za naslove državnih prvakov v posameznih skupinah se bo pomerilo 518 dijakov in dijakinj ter več kot 50 študentov in študentk.

Tekmovanja bo potekalo na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, Tržaška 25. Otvoritev bo ob 9:30 v predavalnici 1. Srednješolci bodo naloge reševali med 10:00 in 11:30, študentje pa od 8:15 do 9:45.

V Zvezi za tehnično kulturo Slovenije si že vrsto let prizadevamo za učenje mladih logičnega sklepanja in reševanja logičnih nalog ter jih spodbujamo k logičnemu razmišljanju in k uporabi logike v vsakdanjem življenju, kot tudi pri učenju matematike, naravoslovja in jezikov. Zato že od leta 1986 pripravljamo tekmovanje iz znanja logike, ki je v zadnjih letih preraslo v eno najbolj množičnih tekmovanj. Na letni ravni se tekmovanja udeleži prek 25.000 učencev, dijakov in študentov. Pri pripravi tekmovanja dejavno sodelujemo s številnimi strokovnjaki in mnogimi šolami.

Letos je 19. oktobra že potekalo državno tekmovanje iz logike za osnovnošolce. Tekmovanje se je istočasno odvijalo na dvaindvajsetih šolah po vsej Sloveniji, za srebrna in zlata priznanja ter za naslove državnih prvakov v posameznih skupinah pa se je pomerilo 1.467 učencev in učenk (iz sedmih, osmih in devetih razredov). Zlato priznanje je doseglo 143, srebrno pa 304 tekmovalci in tekmovalke.

Udeleženci obeh državnih tekmovanj so si pravico udeležbe zagotovili na šolskih tekmovanjih 27. septembra, ki se jih je udeležilo 24.062 učencev in učenk ter 4.789 dijakov in dijakinj.

Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na Mijo Kordež (mija.kordez@zotks.si, 01 25 13 743).

Program ZOTKS sofinancirajo: Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Urad Republike Slovenije za mladino, Javni sklad Republike Slovenije za razvoj kadrov in štipendije ter drugi.