O-STA

Tomaž Berločnik prejel nagrado Primus

Ljubljana, Portorož 8. november 2013 - Predsednik uprave družbe Petrol je včeraj zvečer prejel nagrado Primus Slovenskega društva za odnose z javnostmi, nagrado managerjem za odličnost v poslovnem komuniciranju, ki vključuje dajanje pobud, usmerjanje, podporo in pomoč izjemnim komunikacijskim programom.

V sklopu 17. Slovenske konference o odnosih z javnostmi je mag. Tomaž Berločnik, predsednik uprave družbe Petrol prejel nagrado Primus, s katero Slovensko društvo za odnose z javnostmi skupaj z Gospodarsko zbornico Slovenije ter Združenjem Manager prepoznava in nagrajuje komunikacijske sposobnosti najvišjih vodilnih delavcev in delavk. Nagrada Primus je edino tovrstno strokovno priznanje v naši državi.

Po mnenju žirije si je mag. Berločnik priznanje Primus prislužil z jasno komunikacijo z vsemi deležniki. Pri tem je žirija izpostavila Petrolov kodeks ravnanja Naša energija povezuje, ki so ga, skupaj z novimi vrednotami družbe, aktivno oblikovali zaposleni sami in je lansko leto prejel nagrado Prizma in mednarodno nagrado Gold Quill za odličnost v komunikacijski praksi. Jasno in koherentno komuniciranje so izpostavili tudi pri komuniciranju z delničarji, mediji in drugimi javnostmi.

Mag. Tomaž Berločnik je ob prejemu nagrade izpostavil: "Iskreno vesel sem nagrade, saj menim, da sta v današnjem času komunikacija in komuniciranje najbolj pomembna za dosego pravih ciljev ob pravem času. Za vsako vidno spremembo je potrebna notranja konsolidacija. Pri nas jo dosegamo s konstantnim komuniciranjem z zaposlenimi, to pa se odraža tudi navzven. V Petrolu nismo najboljši zato, ker uprava in lastniki tako želijo, ampak je to izraz ustvarjalnosti in srčnosti naših zaposlenih".

Primus je strokovna nagrada Slovenskega društva za odnose z javnostmi, ki jo podeljuje vodilnim managerjem in managerkam za izjemno odličnost v komuniciranju ter za njihov prispevek k razvoju komunikacijske stroke. Prejemniki nagrade z učinkovitim poslovnim komuniciranjem udejanjajo svojo vizijo in strateške ter poslovne cilje organizacij, ki jih vodijo. Nagrado podeljuje Slovensko društvo za odnose z javnostmi vsako drugo leto v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije in Združenjem Manager.