O-STA

Sedem mladih talentov dokazuje, da se sanje lahko uresničijo

Itak ambasadorji premierno predstavili spot, ki so ga ustvarili sami po svojih pravilih

Ljubljana, 8. novembra 2013 - Sedem nadarjenih mladih, združenih v skupino Itak ambasadorji, je ustvarilo trendovski videospot in komad "Your time, your rules", ki odražata življenjski stil njihove generacije. Na ta način Itak zaključuje več kot enoletno poglavje v odkrivanju in spodbujanju nadarjenih mladih posameznikov, Itak ambasadorjev - Marka Pirca, Pie Prezelj, Marka Đuriča, Anžeta Bukovška, Matije Jašarova in Michela 1Milla. Ti so pod mentorstvom raperja Jose-a, ekstremnega športnika Filipa Flisarja in filmskega režiserja Klemna Dvornika zadnje leto soustvarjali Itak. Itak ambasadorjem se je pridružilo preko 20 mladih, ki so kot statisti v spotu pridobili vpogled v zakulisje znamke ter pomembne izkušnje.

"Glasbeni spot je plod več kot enoletnega projekta, v katerem smo združili najbolj obetavne mlade iz sveta režije, fotografije, glasbe in urbanih športov, ki smo jih izbrali za Itak ambasadorje. V zaključni fazi se jim je čisto po naključju pridružil še nadarjeni mladi glasbenik, Rok Kadoič, ki smo ga odkrili prek projekta Itak JOB. Pod mentorstvom izkušenih vzornikov so skupaj ustvarili glasbeni spot, ki komunicira vrednote znamke Itak in mlade generacije. Pesem "Your time, your rules" je odraz njihovega doživljanja današnjega sveta. Glasbo in krajšo različico spota bomo uporabili tudi v naši prihajajoči oglaševalski kampanji ponudbe Itak," ob tem pravi Simon Furlan, direktor Sektorja za marketing pri Telekomu Slovenije.

Itak ambasadorji so zmagovalci natečaja, v katerem je bila mladim ponujena priložnost, da s svojimi talenti aktivno soustvarjajo znamko Itak. Projekt je potekal v sodelovanju s tremi mentorji, vsak izmed njih pa je vidni ustvarjalec na svojem področju: raper Jose, ekstremni športnik Filip Flisar in filmski režiser Klemen Dvornik so med prijavljenimi na natečaj 'prečesali' našo deželo in izbrali največje talente. Po opravljenih pripravah so mladi postali Itak ambasadorji, ki so nato povsem samostojno ustvarili glasbeni videospot, v katerem so sami tudi nastopili. Pri tem so poskrbeli za številne nepozabne trenutke in odbite scene, sodelovali so pri produkciji in postprodukciji ter prispevali fotografije.

Spot je režiral 22-letni Mark Pirc, ki kot vodja svoje produkcijske ekipe dela na številnih projektih doma in v tujini. 18-letna fotografska navdušenka Pia Prezelj, ki se v prostem času rada ukvarja tudi z dramo (režija in igra), je na snemanju posnela fotografije, ki bodo kasneje uporabljene v Itak oglaševalski kampanji. Z urbanim športom in dih jemajočimi akrobacijami sta navdušila 27-letni Marko Đurič, ki se ne loči od svojega BMX-a flatland, ter 16-letni Anže Bukovšek, ki v prostem času trenira boks, "parkour" in "freerunning". Glasbo po meri mladih pa so ustvarili 30-letni Matija Jašarov, ki kot glasbeni producent ustvarja pod imenom Jasarov, 22-letni Michel 1Mill, ki se glasbeno kali v Berlinu, in 23-letni Rok Kadoič, obetavni kranjski raper, znan tudi kot glas aktualnih Itak oglasov. Slednji se je Itak ambasadorjem v spotu pridružil po naključju, saj je prek Itak JOB-a prijetno navdušil na snemanju Itak TV-oglasov.

Ključno sporočilo spota je, da mora ob vseh vzornikih na koncu vsak sam najti in odkriti samega sebe ter živeti svoje življenje po svojih pravilih. Tako gredo Itak ambasadorji v spotu skozi različne transformacije, akrobatske vragolije, glasbene vložke, na koncu pa kot oni sami zavladajo mestu ter postanejo idoli prihodnosti. Tako videospot kot pesem sta torej neke vrste himna oziroma izraz samopodobe mlade generacije. Po besedah Itak ambasadorja, Michela 1Milla, spot in pesem nosita izjemno močno sporočilo: "Ne poslušaj ljudi okoli sebe. Kar si želiš, to tudi počni - vse, dokler ti ne uspe! Če padeš, se poberi, ne jokaj, ampak delaj naprej!" Ali kot pravi refren pesmi:

"They wanna change us,
They wanna stop us,
for what we do,
but we follow our dreams,
we do the right thing
even if you say that is not cool."

Glasbeni video je v sredo, 6. novembra, doživel veliko premiero pred navdušeno množico mladih na največjem brucovanju v Sloveniji, Bruc 2013. Kaj so Mark, Pia, Marko, Anže, Matija, Michel in Rok skupaj ustvarili, pa si lahko ogledate na: http://ts.si/ambasadorji.

Avtorja fotografij: Pia Prezelj in Primož Zanoškar

Služba za odnose z javnostmi, Telekom Slovenije, d. d., Cigaletova 15, 1000 Ljubljana, e-pošta: pr@telekom.si.