O-STA

Nanum razvil tehnologijo za črnilo za brizgalne tiskalnike MICR

LAGOA SANTA, MINAS GERAIS, Brazilija--(BUSINESS WIRE)-- Brazilsko podjetje Nanum Nanotecnologia S.A. z veseljem objavlja novico, da za HP dobavlja funkcionalno visoko koncentrirano magnetno disperzijo na vodni osnovi za varnostno črnilo za brizgalni tiskalnik s tehnologijo MICR.

Magnetna tekočina (foto: Business Wire)

HP je podjetje Nanum izbral zaradi sposobnosti razvoja, prilagajanja velikosti in proizvodnje nanomaterialov v skladu z najvišjimi standardi. Pokazalo je možnost uporabe nanotehnologije v obstoječih industrijskih aplikacijah, tako da je premagalo začetne stroškovne ovire in svojim strankam zagotovilo njim prilagojene izdelke in rešitve.

Pri omenjenem produktu gre za zelo visoko koncentrirano in zelo stabilno feromagnetna tekočino z delci v povprečni velikosti približno 50 nanometerov. Ta feromagnetna tekočina se uporablja v sistemih brizgalnih tiskalnikov s termalno tehnologijo za tiskanje finančnih dokumentov s pomočjo tehnologije MICR.

Ker so magnetni delci trdna snov in netopni v vodi, morajo biti zelo majhni, da preprečimo zamašitev šobe, po drugi strani pa je prisotnost visoke koncentracije teh malih trdnih delcev potrebna za zagotavljanje dobrega odziva magnetnega signala. Prav tu Nanum zagotavlja inovativne rešitve s patentiranim postopkom, ki omogoča vezavo drugih kemikalij in aditivov z nanomateriali, kar ustvarja zelo stabilno disperzijo vodne osnove z do 50% trdnin delcev.

LinkedIn: http://lnkd.in/b5dQadX

http://www.nanum.com.br

Fotografije/multimedijska galerija na voljo na: http://www.businesswire.com/multimedia/home/20131111006145/en/


Kontakti

Nanum Nanotecnologia S.A.
Tarik Della Santina Mohallem, +55 (31) 3488 1595
LinkedIn: http://lnkd.in/b5dQadX
http://www.nanum.com.br

Vir: Nanum Nanotecnologia S.A.

Pametna multimedijska galerija

Photo

Fotografija levo zgoraj: Feromagnetna tekočina (foto: Business Wire)

Photo

Fotografija spodaj: MICR font. (foto: Business Wire)

Logo

To sporočilo in multimedijske vsebine so na voljo na:
http://www.businesswire.com/news/home/20131111006145/en