O-STA

Telekom Slovenije zvišuje hitrosti v ponudbi paketov SiOL TopTrio in predstavlja nov Mobitel paket 2014. Uporabnikom bo od petka dalje premierno na voljo tudi LG Nexus 5

Ljubljana, 14. novembra - V teh dneh bo Telekom Slovenije uporabnikom ponudil številne novosti v ponudbi storitev SiOL in Mobitel. Tako bodo odslej uporabnikom paketov SiOL TopTrio za enako ceno na voljo višje internetne hitrosti, pripravljen je nov paket za storitve Mobitel - Paket 2014, prenovljena je ponudba paketov Mobilni Internet, nova je storitev SiOL TViN Shramba in še marsikaj. Poleg tega bo Telekom Slovenije kot prvi operater v Sloveniji v petek, 15. novembra, uporabnikom ponudil težko pričakovani pametni telefon LG Nexus 5.

V okviru storitev SiOL bodo paketi TopTrio od 19. novembra dalje uporabnikom, ob nespremenjeni naročnini, omogočali še višje hitrosti internetnega dostopa. Povišanje hitrosti velja za pakete TopTrio na xDSL tehnologiji (razen za paket TopTrio osnovni), nove hitrosti pa bodo uporabnikom na voljo postopoma, skladno z nadgradnjo omrežij po vseh Sloveniji oziroma najkasneje od 15. decembra dalje. Poleg tega lahko uporabniki paketov TopTrio v posebni akcijski ponudbi izkoristijo tudi prednosti mobilnega interneta, ki je odslej vključen v mesečno naročnino. Vsi obstoječi in novi uporabniki namreč ob podaljšanju naročniškega razmerja za paket TopTrio za 12 ali 24 mesecev prejmejo še 100 dni Mobitelovega predplačniškega Mobilnega Interneta. Ob sklenitvi oz. podaljšanju naročniškega razmerja za 24 mesecev lahko uporabniki paket TopTrio prva dva meseca koristijo brez naročnine, ob vezavi za 12 mesecev pa so naročnine oproščeni prvi mesec. Akcijska ponudba velja do 31. januarja 2014.

Ob tem je Telekom Slovenije pripravil tudi posebno ponudbo za uporabnike storitev Mobitel - Paket 2014. Ta naročnikom za 20,99 evra mesečno nudi 2.014 enot storitev, ki jih lahko uporabniki, glede na svoje potrebe, prosto porabijo za pogovore v vsa slovenska omrežja, pošiljanje sporočil SMS/MMS in paketni prenos podatkov. Pri tem je ena enota storitve enaka eni minuti pogovora v vsa slovenska omrežja ali enemu sporočilu SMS/MMS ali enemu MB prenesenih podatkov. Paket 2014 je na voljo vsem uporabnikom mobilnih storitev, tako zasebnim kot poslovnim, in sicer v okviru posebne akcijske ponudbe, ki velja od 14. novembra 2013 do 31. januarja 2014.

V petek, 15. novembra, bo Telekom Slovenije svojim uporabnikom kot prvi v Sloveniji premierno ponudil tudi težko pričakovani pametni mobitel LG Nexus 5. Na voljo bo po akcijskih cenah z možnostjo nakupa na obroke, uporabniki pa bodo lahko pri nakupu izkoristili tudi bon, ki so ga pridobili v okviru akcijske ponudbe SiOL. Bon za nakup novega mobitela ali tabličnega računalnika prejmejo novi in obstoječi nevezani naročniki storitev SiOL vse do 31. januarja 2014. Ponudba je na voljo vsem naročnikom paketov SiOL, ki vključujejo storitev Internet SiOL, razen za paketa Trio osnovni in Trio neomejeni, ob vezavi naročniškega razmerja za 24 mesecev (kar jim prinese SiOL BON v vrednosti 250 evrov) oziroma za 12 mesecev (s čimer pridobijo SiOL BON za 100 evrov). Bon lahko unovči zasebni uporabnik, samostojni podjetnik ali fizična oseba, ki opravlja registrirano dejavnost kot naročnik storitev Mobitel za nakup izbranega mobitela ali tablice. SiOL BON je prenosljiv, tako da ga lahko uporabniki tudi podarijo, lahko pa se odločijo tudi za nakup katerega od izdelkov po ugodnih cenah.

Novost v ponudbi Telekoma Slovenije je tudi storitev TViN Shramba, ki zagotavlja varno hrambo podatkov na varovanih strežnikih, ki se nahajajo v Sloveniji, ogled in prenos dokumentov, posnetkov ali slik, pa tudi skupinsko izmenjavo datotek ter skupno delo z njimi prek javne povezave, e-pošte, Facebooka ali Twitterja. Uporabniki lahko do vsebin, varno shranjenih v internetni multimedijski shrambi Telekoma Slovenije, dostopajo prek različnih naprav (prenosnega in osebnega računalnika, mobitela in TV-sprejemnika oziroma BOX-a), na katere so si namestili aplikacijo TViN Shramba. Dodatna prednost je v tem, da datoteke, odložene v TViN Shrambi, ne zasedajo pomnilnika na napravah, prek katerih uporabniki do njih dostopajo. Uporabniški vmesnik v slovenskem jeziku omogoča t.i. transcoding, kar pomeni, da se pri prenosu video datotek različnih formatov predvajanje le-teh prilagodi posamezni napravi.

Novosti prinašajo tudi paketi Mobilni Internet, ki uporabnikom storitev Mobitel preko omrežja LTE zagotavljajo hitrosti prenosa podatkov do 100/50 Mb/s. Poleg tega so obogateni z multimedijskimi vsebinami in storitvami, do katerih lahko prek mobilnih naprav dostopajo kjerkoli in kadarkoli. V pakete je tako vključen ogled tekem UEFA Lige prvakov, vključene so vsebine HBO GO in storitev TViN Shramba.

Vse navedene cene vključujejo DDV.

Več informacij o ponudbi Telekoma Slovenije je na voljo na www.telekom.si.