O-STA

Roark Capital Group bo od Apollo Global Management kupil CKE Restaurants

CARPINTERIA, Kalifornija.--(BUSINESS WIRE)-- CKE Inc. ("CKE" oziroma "družba") je danes sporočila, da je podružnica skupine Roark Capital Group sklenila dokončni dogovor o nakupu večinskega deleža družbe. Višji vodstveni kadri bodo zadržali manjšinski delež. CKE je trenutno v večinski lasti investicijskih skladov, povezanih z Apollo Global Management, LLC (skupaj s svojimi uskupinjenimi podružnicami, v nadaljevanju "Apollo") (NYSE: APO). Pogoji transakcije niso bili razkriti. Transakcija naj bi se zaključila v četrtem četrtletju 2013, pod pogojem odobritve s strani regulatorjev in ob drugih običajnih odložilnih pogojih.

CKE, ki ima sedež v kalifornijskem mestu Carpinteria, ima skupaj s svojimi podružnicami v lasti, upravljanju ali v franšizi nekatere izmed najbolj popularnih blagovnih znamk v industriji restavracij s hitro postrežbo, med drugim Carl's Jr.®, Hardee's®, Green Burrito® in Red Burrito®. Sistem CKE obsega 3.400 restavracij v 42 zveznih državah ZDA ter 29 drugih državah in ameriških teritorijih, ki letno prinašajo približno 3,9 milijarde dolarjev prihodkov od prodaje.

"Roark se veseli partnerstva s CKE-jevo odlično upravo pod vodstvom Andyja Puzderja in sodelovanja s temi različnimi blagovnimi znamkami ter njihovimi zavzetimi in uspešnimi franšizami in zaposlenimi," je dejal Neal Aronson, partner pri Roarku.

"Veselimo se dolgoročnega partnerstva z Roark Capital Group. Njihovo uspešno dosedanje delo in poglobljeno poznavanje sektorja restavracij in franšiz bo koristno pri nadaljnji širitvi CKE-jevih vodilnih blagovnih znamk po vsem svetu," je dejal Andy Puzder, glavni izvršni direktor CKE-ja. "Vsi CKE-jevi višji vodstveni kadri se veselijo podpore Roark Capitala pri nadaljnjem razvoju restavracij s hitro postrežbo, kjer smo v samem svetovnem vrhu".

"Hkrati smo zelo hvaležni Appollu za podporo in vodenje v preteklih treh letih," je dejal Puzder. "Bili so odlični partnerji in v veliki meri zaslužni za naše uspehe v tem obdobju."

"Radi bi se zahvalili upravi CKE-ja pod vodstvom Andyja Puzderja in tudi vsem zaposlenim, franšizojemalcem in imetnikom licenc za njihovo predanost in trdo delo v času, ko je bila družba v lasti našega sklada, saj so s tem pripomogli pri izvajanju poslovne strategije, ki je povečala vrednost CKE-ja. Veseli smo, da smo lahko sodelovali s tako izjemno organizacijo," je dejal Peter P. Copses, predsednik uprave CKE in partner pri Apollu.

Goldman Sachs & Co. in Wells Fargo Securities, LLC nastopata kot finančna svetovalca CKE-ja. Morgan Lewis LLP je pravni svetovalec družbe in King & Spalding LLP je pravni svetovalec Roark Capital Group.

O CKE Inc.

CKE Inc. je družba v zasebni lasti s sedežem v Carpinteriji v Kaliforniji. Skupaj s podružnicami ima 3.400 lastnih in franšiznih restavracij v 42 zveznih državah ZDA ter 29 tujih državah oziroma ameriških teritorijih, vključno s 1.409 restavracijami Carl's Jr.® in 1,977 restavracijami Hardee's®. Več informacij o restavracijah CKE je na voljo na spletni strani www.ckr.com oziroma na spletnih straneh blagovnih znamk www.carlsjr.com in www.hardees.com.

O Roark Capital Group

Roark Capital Group je zasebna naložbena družba s sedežem v Atlanti, ki je specializirana za franšize, upravljanje z blagovnimi znamkami ter družbami za okoljske in trženjske storitve z atraktivnimi obeti za rast. Ko bo zaključena naložba v CKE, se bo Raorkov portfelj franšiznih blagovnih znamk povečal na 27 družb s skupno 15.000 lokacijami in prihodki v višini 15 milijard dolarjev v 50 zveznih državah in 68 tujih državah. Roark ima skupno 13.000 lokacij v ZDA in več kot 2.300 mednarodnih lokacij, od tega je skoraj 13.000 franšiz (ki jih upravlja 4.200 franšizojemalcev) in 2.300 lastnih. CKE Restaurants je Roarkova 14. naložba v restavracije. Roarkova podružnice imajo v lasti tudi druge prehrambene verige, med drugim Miller's Ale House, Arby's, Auntie Anne's, Cinnabon, Carvel Ice Cream, Corner Bakery, Il Fornaio, McAlister's Deli, Moe's Southwest Grill, Schlotzsky's in Wingstop. Roarkov portfelj vključuje tudi blagovne znamke kot so Atkins Nutritionals, Massage Envy, Batteries Plus, Primrose Schools, Money Mailer, FASTSIGNS in Pet Valu. Družba ima v upravljanju 3 milijarde dolarjev lastniškega kapitala. Več informacij je na voljo na www.roarkcapital.com.

O Apollo Global Management

Apollo je ena izmed vodilnih alternativnih investicijskih družb na svetu, ki ima podružnice v New Yorku, Los Angelesu, Houstonu, Londonu, Frankfurtu, Luksemburgu, Singapurju, Mumbaju in Hongkongu. Apollo je imel na dan 30. septembra 2013 v upravljanju približno 113 milijard dolarjev v obliki zasebnega kapitala, posojil in nepremičninskih skladov v devetih panogah, o katerih ima Apollo poglobljeno znanje in resurse. Več informacij o Apollu je na voljo na www.agm.com.

Potografije/multimedijska galerija: http://www.businesswire.com/multimedia/home/20131119006849/en/


Kontakti
CKE Inc.
Melissa Robinson, 805-745-7740
mrobinson@ckr.com

ali

Roark Capital Group
Monica Rutkowski, 847-945-1300
mrutkowski@fishmanpr.com

ali

Apollo Global Management
Gary Stein, 212-822-0467
gstein@apollolp.com

Vir: CKE Inc.