O-STA

Kyocera A3 črno-beli večopravilni napravi za zanesljivo delovanje in izboljšane delovne tokove

Ljubljana, 26. november 2013 - Kyocera Document Solutions, eno vodilnih podjetij na področju dokumentnih rešitev, je predstavilo dve novi črno-beli A3 večopravilni napravi TASKalfa 3010i in 3510i. Napravi s hitrostmi tiskanja 30 in 35 strani na minuto, sta opremljeni z najnovejšo tehnologijo, vključno z novim Kyocerinim krmilnikom, ki omogoča večjo produktivnost v podjetjih. Idealni sta za uporabo v manjših oddelkih in večjih delovnih skupinah, ki mesečno natisnejo med 5 in 7 tisoč kopij.

Napravi dopolnjujeta novo linijo Kyocerinih A3 črno-belih tiskalnikov in nadomeščata nagrajeni model TASKalfa 300i. Četudi spadata novi napravi v srednji razred, vsebujeta vse ključne komponente, ki delajo serijo TASKalfa posebno. Z novim 8,5 palčnim multi-touch barvnim zaslonom, omogočata preprost dostop do funkcij tiskanja, skeniranja, kopiranja in z dodatnim modulom, tudi faksiranja.

Profesionalni izpis & delovanje

Širok nabor vgrajenih lastnosti je oblikovan tako, da sta napravi kos vsem izzivom sodobne pisarne. Novi gonilnik KX 6.0 omogoča izboljšano prikazovanje poltonov z možnostjo štirih različnih nastavitev, ki zagotavljajo vsem dokumentom profesionalen izgled.

Veliki predali za papir s kapaciteto 4.100 listov, fleksibilnost pri izbiri formatov od A6 do A3 in dodatna zaključevalna enota s kapaciteto 3.000 listov, omogočajo izdelavo kakovostnih dokumentov v hiši, z optimalno gradacijo, izjemnimi kontrasti in mehkimi senčenji. Standardna duplex funkcija omogoča profesionalno dvostransko tiskanje dokumentov z nezmanjšano hitrostjo in občutnimi prihranki papirja.

TASKalfa 3010i in 3510i sta idealni za arhiviranje velikih količin dokumentov, saj natisneta prvo kopijo v 3,6 sekunde, z dodatnim skenerjem pa skenirata s hitrostjo 160 strani na minuto v enem prehodu.

Napredna prilagodljivost & varnost

Ne le, da nova modela TASKalfa ponujata visoko kakovost barvnega skeniranja, tudi deljenje in delo s skeniranimi dokumenti je preprosto in bolj prilagodljivo. Vgrajena možnost OCR skeniranja omogoča preprosto konverzijo skeniranega besedila v dokument formata PDF, po katerem je mogoče iskanje in obdelava besedila. Tako je olajšano kopiranje in lepljenje delov besedila in njihova ponovna raba v programih, kot sta npr. PowerPoint ali Word.

Bernhard Koll, Produktni vodja pri Kyocera Document Solutions Europe, je poudaril:"Kyocerina brezplačna aplikacija Mobile Print je spremenila način deljenja dokumentov - s prenosom dokumentov neposredno iz vaše mobilne naprave na MFP tiskalnik in z možnostjo pošiljanja neposredno na USB spominske enote ali na e-naslove, pa napravi še dodatno povečujeta poslovno mobilnost."

Varnost je lahko povečana z dodatnim čitalcem kartic ID, ki onemogoča neavtoriziran dostop, medtem ko sta zasebnost in zaščita dokumentov zagotovljeni z geslom, ki ga določi administrator v okviru varnostne politike podjetja. Še večjo prilagodljivost naprave pa si lahko uporabniki zagotovijo z uporabo Kyocerine odprte programske platforme HyPAS.

Koll je še dodal: "Ob tem, da smo dosegli večjo produktivnost in prilagodljivost, ni okrnjena Kyocerina okoljska filozofija - od deljenja in distribucije dokumentov do komponent z dolgo življenjsko dobo in proizvodnjo enegetsko učinkovitih izdelkov. Vrednosti TEC (skupna poraba energije) so pri TASKalfa 3010i in 3510i nižje za 52%, v primerjavi z njunim predhodnikom. Izdelki so skladni s standardi Energy Star in Blue Angel, kar potrjuje našo zavezanost k varovanju okolja."

###

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

O podjetju Kyocera Document Solutions Europe B.V.

Kyocera Document Solutions sodi med vodilna svetovna podjetja s področja pisarniških dokumentnih rešitev. Ponudba izdelkov in storitev obsega tiskalnike ECOSYS, zanesljive večnamenske sisteme, visokokakovostni potrošni material in obsežno ponudbo programskih rešitev ter upravljanih dokumentnih storitev (Managed Document Services, MDS). Kyocera Document Solutions nudi inovativne izdelke, ki gradijo na temelju komponent z dolgo življenjsko dobo. Prednosti za stranke vključujejo nizke skupne stroške lastništva in visoko učinkovitost v vseh delovnih okoljih. Njena ponudba rešitev in enota Managed Document Services pomagata strankam znižati stroške in vpliv na okolje ter sočasno izboljšati učinkovitost in zanesljivost vsakodnevnih poslovnih procesov. Več informacij je na voljo na spletni strani www.kyoceradocumentsolutions.eu.

Kyocera Document Solutions je podružnica v popolni lasti korporacije Kyocera Corporation, ki je leta 2009 obeležila 50. obletnico obstoja. Kyocera, ki se na seznamu največjih javnih družb na svetu, Global 2000 revije Forbes, uvršča na 492. mesto, je vodilni proizvajalec visokotehnološke keramike, elektronski komponent, solarnih celic in elektronske pisarniške opreme. Kyocerina dolgoročna strategija je usmerjena v poslovanje, ki podpira telekomunikacije, obdelavo informacij, zaščito okolja in ohranitev kakovosti življenja.

O podjetju Xenon forte

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.


Več informacij:
Xenon forte, d. o. o.
Ciril Kraševec, direktor
Leskoškova 11, 1000 Ljubljana
Tel.: (01) 5484 800
Faks: (01) 5484 819
E-pošta: ciril@xenon-forte.si
Spletna stran: www.xenon-forte.si