O-STA

Luč miru iz Betlehema 2013, vabilo za medije

23. SPREJEM LUČI MIRU IZ BETLEHEMA

Vabilo za medije

POGLEJ DRUGAČE TUDI TI

Luč miru iz Betlehema je mednarodna dobrodelna akcija, ki jo je začela avstrijska televizijska hiša ORF, sedaj pa je razširjena že po vsej Evropi. 15. decembra, bo Luč miru iz Betlehema med nas prišla že triindvajseto leto zapored.

Nosilec akcije je Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov - slovenska skavtska organizacija, sodelujejo pa še Zveza tabornikov Slovenije - nacionalna skavtska organizacija, Zveza bratovščin odraslih katoliških skavtinj in skavtov in člani Slovenske zamejske skavtske organizacije. Luč miru iz Betlehema bomo 14. decembra z drugimi evropskimi skavtskimi organizacijami sprejeli na Dunaju, v nedeljo 15. decembra pa bodo regijski sprejemi v Sloveniji:

- za dolenjsko in osrednjo Slovenijo v Ljubljani, ob 17.00 v cerkvi sv. Jožefa - ekumenski sprejem;

- za štajersko, koroško in Prekmurje v Vojniku, ob 17.00 v cerkvi sv. Jerneja;

- za primorsko v Bovcu, ob 17.00 v cerkvi sv. Urha.

Plamen vedno delimo prav do božiča v upanju, da bo na tak način prišel v čim več slovenskih domov. Namen letošnje poslanice in akcije je spodbuditi medsebojno sprejemanje in zmanjševanje negativnih predsodkov in delitev. Geslo Poglej drugače izraža odločitev, da o ljudeh in dogodkih razmislimo in nanje pogledamo drugače, ne pa da slepo sledimo drugim. Vsak posameznik naj bi drugega spoštoval, ne glede na to, kako izgleda, kaj misli ali v kaj veruje, saj je tako kot mi tudi on samo človek.

Organizatorji si prizadevamo, da čim več ljudi začuti toplino, ki jo prinašamo v slovenska srca z akcijo Luč miru iz Betlehema, zato tudi vas vabimo, da se udeležite enega od regijskih sprejemov in o naši dobrodelni akciji poročate.

Za več informacij ali dodatno sodelovanje kontaktirajte Urbana Špitala ali obiščite http://lmb.skavt.net/.

KONTAKT

Urban Špital

E-pošta: pr@skavt.net

Telefon: 031 791 428