O-STA

Prva živa vsaditev bioproteznega umetnega srca CARMAT

PARIZ--(BUSINESS WIRE)-- CARMAT, oblikovalec in razvijalec najnaprednejšega svetovnega projekta za popolnoma umetno srce, ki omogoča alternativo ljudem v zadnji stopnji odpovedi srca, sporoča, da je izvedel prvo vsaditev svojega umetnega srca in to v skladu z dovoljenji, ki sta jih izdala francoska agencija za zdravila in medicinske pripomočke ANSM (Agence nationale de sécurité du médicament et des produits de santé) in etični odbor za zaščito ljudi (Comité de Protection des Personnes).

Postopek je 18. decembra 2013 v Parizu kot prva na svetu izpeljala ekipa bolnišnice Georges Pompidou European Hospital.

Prva vsaditev je potekala tekoče in proteza avtomatično zagotavlja normalen pretok krvi na fiziološki stopnji. Pacient je trenutno pod nadzorom v intenzivni negi. Je buden in sposoben pogovora s svojo družino.

"Navdušeni smo nad to prvo vsaditvijo, čeprav je seveda močno prezgodaj za zaključke, saj je to prvi tak vsadek in je bila operacija izvedena šele pred kratkim," je povedal izvršni direktor CARMAT Marcello Conviti.

O CARMATu, najnaprednejšem projektu za popolnoma umetno srce na svetu

Edini verodostojni odziv na vse primere zadnje stopnje odpovedi srca, ki je velik javnozdravstveni problem: cilj CARMATa je zagotoviti odziv na velik javnozdravstveni problem, ki je povezan s srčnimi obolenji in je vodilni vzrok smrti na svetu: kronična in akutna odpoved srca. Ta bolezen trenutno pesti več kot 100 milijonov pacientov v razvitih državah. Z razvijanjem svojega umetnega srca želi CARMAT preseči splošno poznano pomanjkanje na področju srčnih presaditev in pomagati več deset tisočim, ki trpijo za odpovedjo srca.

Več informacije je na voljo na: www.carmatsa.com


Kontakti

CARMAT
Marcello Conviti - izvršni direktor
Patrick Coulombier - operativni direktor
Valerie Leroy - drektorica za trženje in odnose z vlagatelji
Tel. : +33 139 456450
contact@carmatsas.com

ali

Alize RP
Odnosi z javnostjo
Caroline Carmagnol
Christian Berg
+33 170 225386
caroline@alizerp.com
christian@alizerp.com

ali

NewCap
Finančna komunikacija in odnosi z vlagatelji
Dušan Orešanský / Emmanuel Huynh
Tel.: +33 144 719494
carmat@newcap.fr


To sporočilo je v angleškem jeziku na voljo na:
http://www.businesswire.com/news/home/20131220005702/en