O-STA

Tudi ob olimpijskih igrah Soči 2014 akcija #TvitajmoZaNase

Ljubljana, 17. januarja - Telekom Slovenije in Olimpijski komite Slovenije bosta tudi v času zimskih olimpijskih in paraolimpijskih iger v Sočiju prek družbenega omrežja Twitter izvedla akcijo Tvitajmo za naše. Cilj akcije je, da uporabniki omrežja Twitter z "značkami" (hashtagi) #TvitajmoZaNase, #TvitamZaNase in #slochi pošljejo vsaj 20.000 tvitov podpore slovenskim športnicam in športnikom. V tem primeru bo Telekom Slovenije doniral 10.000 evrov v Sklad za razvoj mladih športnikov iz socialno ogroženih družin, ki deluje v okviru Olimpijskega komiteja Slovenije. Akcija poteka od 17. januarja do 16. marca, ko se zaključijo paraolimpijske igre.

Prek Twitter profilov @TelekomSlo (Telekom Slovenije) in @TeamSlovenia (uradni profil slovenske olimpijske odprave) bosta Telekom Slovenije in Olimpijski komite Slovenije redno povzemala dogajanje v času 22. zimskih olimpijskih in 11. paraolimpijskih iger, ob tem pa za Twitter uporabnike pripravljata tudi nekaj dodatnih aktivnosti. Tako bodo posebni olimpijski paket prejeli vsi, ki bodo v času olimpijskih iger svojo pripadnost slovenskim športnicam in športnikom pokazali s tem, da bodo svoji profilni fotografiji dodali #TvitamZaNase, načrtujejo nekaj tvitanj v živo, pa nekaj tviteraških srečanj z dosedanjimi nosilci olimpijskih kolajn in drugimi nekdanjimi vrhunskimi športniki. Profil @TelekomSlo bodo za kratek čas "prevzeli" tudi aktualni slovenski olimpijci, in sicer tudi tisti, ki jih (zaenkrat še) ni na spisku tviterašev.

Ob tem dva navijača (olimpijska tviteraša) čaka nepozabna izkušnja: eden bo iz zaodrja v ljubljanskem Grand Hotelu Union spremljal uradno predstavitev slovenske odprave v Soči 2014, drugi pa bo pred odhodom na olimpijske igre dobil priložnost srečanja s slovenskimi hokejisti. Slovenska hokejska reprezentanca se bo namreč v okviru dneva slovenskega hokeja, ki bo 3. februarja potekal v Hali Tivoli, v ekshibicijski tekmi pomerila z jugoslovansko reprezentanco iz leta 1984, ko so olimpijske igre potekale v Sarajevu.

Z uporabo uradnih "značk" (hashgtagov), ki so #TvitajmoZaNase, #TvitamZaNase in #slochi Telekom Slovenije in Olimpijski komite Slovenije spodbujata tvite podpore slovenskim športnicam in športnikom, hkrati pa tudi pomagata zbirati sredstva za mlade slovenske športnike iz socialno ogroženih okolij. Tako bo Telekom Slovenije v primeru, da bodo uporabnice in uporabniki Twitterja poslali vsaj 20.000 tvitov podpore, doniral 10.000 evrov v Sklad za razvoj mladih športnikov iz socialno ogroženih družin, ki deluje v okviru Olimpijskega komiteja Slovenije. Števec zbranih tvitov bo viden na spletnih straneh www.telekom.si, www.siol.net/sportal in na strani Olimpijskega komiteja Slovenije - http://www.olympic.si/.

Telekom Slovenije in Olimpijski komite Slovenije sta tovrstno akcijo prvič izpeljala ob olimpijskih igrah v Londonu leta 2012, ko je bilo na temo spodbujanja naših športnikov poslanih le nekaj manj kot 20.000 tvitov.

Več informacij na: www.telekom.si ali http://www.olympic.si/