O-STA

Ekipe Telekoma Slovenije se že od petka na terenu trudijo, da bi zagotovile nemoteno delovanje telekomunikacijskih storitev

Zaradi izrednih vremenskih razmer in izpada električnega napajanja ponekod po Sloveniji prihaja do motenj v delovanju storitev Telekoma Slovenije. Ekipe Telekoma Slovenije, ki so že od petka nenehno na terenu, se z vsemi močmi trudijo, da bi uporabnikom zagotovile čim bolj nemoteno delovanje telekomunikacijskih storitev. Delovanje omrežja zagotavljamo z lastnimi agregati.
Trenutno v delovanju mobilnih storitev prihaja do motenj, vendar je s signalom pokrit večji del Slovenije. Do občasnih motenj prihaja na območjih, kjer je zaradi vremenskih razmer največ težav. Popolno delovanje mobilnih storitev bo vsem uporabnikom zagotovljeno, ko bo ponovno zagotovljena nemotena oskrba z električno energijo.

V Telekomu Slovenije gospodinjstva na območjih brez električne energije pozivamo, naj vse svoje telekomunikacijske naprave izklopijo iz električnega in telekomunikacijskega omrežja. Tudi po tem, ko bodo gospodinjstva ponovno dobila električno energijo, bo lahko prihajalo do motenj pri zagotavljanju širokopasovnih storitev, saj so ponekod prekinjene tudi kabelske povezave. S celovito sanacijo bomo na terenu pričeli takoj, ko bodo to omogočale vremenske in varnostne razmere.