O-STA

Delovanje mobilnega omrežja Telekoma Slovenije stabilno

Po večdnevnih prizadevanjih in delu v izredno oteženih razmerah je ekipam Telekoma Slovenije na terenu uspelo vzpostaviti stabilno delovanje mobilnega omrežja. Tako je z mobilnim signalom Telekoma Slovenije pokrit večji del Slovenije, do motenj prihaja še v posameznih krajih, kjer je dostop do baznih postaj onemogočen ali pa izjemno nevaren. Na najbolj prizadetih območjih bo popolno delovanje telekomunikacijskih storitev Telekoma Slovenije vsem uporabnikom možno zagotoviti šele, ko bo ponovno zagotovljena nemotena oskrba z električno energijo in po obsežni sanaciji kabelskega omrežja, ki je močno poškodovano.

Zaposleni Telekoma Slovenije in družbe GVO se že sedem dni zapored soočajo z izredno zahtevnimi razmerami, svoje delo pa nadaljujejo kljub težkim pogojem na terenu. Na ta način zagotavljajo, da so omrežja Telekoma Slovenije dostopna čim večjemu številu prebivalcev, s čimer je olajšano tudi usklajevanje dela civilne zaščite, gasilcev in pripadnikov ostalih infrastrukturnih služb.

Z današnjim dnem je svoja vrata zopet odprl Telekomov center Postojna, ki bo zaradi izrednih vremenskih razmer do nadaljnjega odprt vsak dan od 9. do 16. ure. Hkrati še vedno poteka sodelovanje zaposlenih Telekoma Slovenije in Kriznega centra v Postojni, za katerega je Telekom Slovenije vzpostavil brezplačno številko 080 88 92.