O-STA

Telekom Slovenije bo napredne storitve TViN ponudil tudi drugim operaterjem in ponudnikom vsebin

Ljubljana, 14. februarja - Telekom Slovenije se bo s storitvijo TViN, ki združuje spletno televizijo, video na zahtevo in multimedijsko shrambo v oblaku, predstavil na enem izmed najpomembnejših in najuglednejših dogodkov v panogi - TV Connect, ki bo med 18. in 20. marcem potekal v Londonu. Telekom Slovenije s predstavitvijo na tem dogodku napoveduje nadaljnji razvoj in intenzivnejše trženje rešitve na ključ, ki bo zasnovana na platformi TViN-a, rešitev pa bo ponudil tudi operaterjem in ponudnikom vsebin na evropskem in ostalih trgih. Aplikacijo TViN uporablja že okoli 50 % uporabnikov SiOL TV Telekoma Slovenije.

Telekom Slovenije je storitev TViN na slovenskem trgu lansiral pred dvema letoma, in sicer kot revolucionarno storitev spletne televizije, ki je dostopna na vseh zaslonih: na računalniku, tablici ali mobitelu; povsod, kjer je naložena aplikacija TViN. Uporabniki so storitev izredno dobro sprejeli, saj TViN omogoča dostop do bogate programske sheme SiOL TV, spletne videoteke (DKino), ima elektronski programski vodič z možnostjo snemanja na daljavo in ostale napredne funkcionalnosti. V Telekomu Slovenije so storitev v lanskem letu nadgradili še s storitvijo multimedijske shrambe v oblaku (TViN Shramba), ki ima slovenski uporabniški vmesnik ter omogoča t. i. transcoding, kar pomeni, da se pri prenosu datotek različnih formatov predvajanje datoteke prilagodi napravi. Z implementacijo TViN Shrambe je Telekom Slovenije zasnoval celovito rešitev, ki uporabniku omogoča spremljanje vsebin vedno in povsod. Podpirajo jo vsi najbolj razširjeni mobilni operacijski sistemi (Windows Phone, iOS in Android).

TViN sodi tudi med prve platforme s tehnologijo UEFA LiveEx, ki nogometnim navdušencem omogoča edinstveno doživetje tekem UEFA Lige prvakov, saj so o posameznih akcijah na tekmah, ki potekajo hkrati, obveščeni takoj. Ob tem je uporabnikom na voljo še statistika golov, kazni ali rdečih kartonov za več tekem hkrati. Tovrstna naprednost in inovativnost dodatno dokazujeta hitrost uvajanja vodilnih tehnoloških novosti in rešitev v storitve Telekoma Slovenije.

V okviru predstavitve na TV Connect bo Telekom Slovenije predstavil načrte, ki jih ima z nadaljnjim razvojem in nadgradnjo storitve, pa tudi možnosti implementacije TViN platforme za operaterje in ponudnike medijskih vsebin; hkrati pa bo rešitev TViN predstavil tudi v okviru tekmovalnega programa TV Connect Awards. Platforma namreč operaterjem omogoča enostavno in hitro integracijo storitve v svojo ponudbo, kar sta že storila dva hitro rastoča operaterja v regiji, IPKO iz Kosova in Blic.net iz BiH.

"Evolucija TViN-a od enostavne aplikacije spletne televizije do zaokrožene spletne in mobilne OTT-platforme predstavlja pomemben korak v razvoju storitve, ki jo lahko operater enostavno integrira v svoj ekosistem tudi v zgolj 60 dneh. To potrjujejo primeri iz prakse hčerinskih družb Skupine Telekom Slovenije. Nenazadnje pa uspeh TViN platforme potrjuje tudi izvrsten odziv slovenskih uporabnikov. Zato smo se odločili, da bomo storitev predstavili in ponudili tudi operaterjem v Evropi in izven nje, saj lahko z integracijo rešitve svojo ponudbo hitro in enostavno nadgradijo z vsemi storitvami, ki jih omogoča TViN," ob tem pravi mag. Simon Furlan, direktor Sektorja za marketing v Telekomu Slovenije.