O-STA

250 mladih tekmovalcev na startu Mini Pokala Vitranc

Kranjska Gora, 17. Februar 2014 - Prva tekma za Mini Pokal Vitranc je bila več kot odlična. V sončnem vremenu se je po dveh različno dolgih veleslalomskih progah v Kranjski Gori spustilo 250 mladih tekmovalcev od letnika 2002 do 2009. Zmagovalci so si s pokali v rokah zaklicali na snidenje konec marca na drugi tekmi za Mini Pokal Vitranc.

Minulo soboto so v Kranjski Gori v organizaciji ASK Kranjska Gora in OK Pokala Vitranc izvedli prvo tekmo za Mini Pokal Vitranc. Organizatorji so tekmovalcem na novem snežnem poligonu SZS - Podles pripravili vrhunske pogoje, mladi smučarji pa so jih sprejeli z obema rokama in pokazali svoje dobro smučarsko znanje in obilico tekmovalnega naboja. Naslednja tekma za Mini Pokal Vitranc bo zadnjo soboto v marcu, 29. marca, na poligonu Kekec v Kranjski Gori.

Organizatorji pravijo, da je odziv presegel vsa pričakovanja, saj se je prve tekme za Mini Pokal Vitranc udeležilo tudi veliko mladih smučarjev, ki niso člani smučarskih klubov in niso del selekcij v smučarskih klubih. Namen tekmovanja, da se alpsko smučanje čim bolj približa otrokom ter da se vanj tudi vključi čim več otrok je bil več kot dosežen. S tem se povečuje baza mladih smučarjev, potencialnih bodočih zmagovalcev velikih tekem na najrazličnejših nivojih.

Gregor Benedik, predsednik ASK Kranjska Gora, ki je skupaj z OK Pokala Vitranc tudi organiziral tekmovanje za Mini Pokal Vitranc je bil po tekmovanju vidno navdušen: "Številka 250 prijavljenih najmlajših slovenskih alpskih smučarjev ta hip je zelo spodbudna in kaže, da smo se pravilno odločili za organizacijo Mini Pokala Vitranc ter da se nam ni bati za prihodnost. Potrebno bo le graditi na njihovem smučarskem znanju."

Mini Pokal Vitranc v letošnjem letu sestavljata dve tekmi, ki jim je skupno odlična organizacija pod okriljem ASK Kranjska Gora in OK Pokala Vitranc ter nizki stroški za starše tekmovalcev. Startnina in smučarska vozovnica namreč staneta zgolj 12,50 EUR. Namen tekem za Mini Pokal Viranc je približati mladim tekmovalno alpsko smučanje in razširiti bazo mladih alpskim smučarjev. Prva tekma je bila na sporedu 15. Februarja, naslednja pa bo konec marca, natančneje 29. Marca v Kranjski Gori.

***
Več informacij:
Žiga Fišer, +386 40 233 043, media@pokal-vitranc.com