O-STA

Prek mobitelov, tablic in računalnikov si je v času olimpijskih iger največ uporabnikov ogledalo ženski veleslalom

Ljubljana, 25. februarja - V obdobju od 7. do 23. februarja je s pomočjo storitve TViN prek mobitelov, tablic ali računalnikov tekmovanja na zimskih olimpijskih igrah v Sočiju spremljala skoraj polovica vseh naročnikov paketov SiOL TopTrio. Storitev TViN naročnikom storitev SiOL omogoča, da lahko televizijo spremljajo vedno in povsod. Največ uporabnikov si je ogledalo ženski veleslalom, po gledanosti pa sledita ženski smuk in ekipno tekmovanje v smučarskih skokih.

Med olimpijskimi igrami v Sočiju so v Telekomu Slovenije, kjer so storitev TViN lansirali pred dvema letoma, zabeležili največjo gledanost prek TViN-a doslej, poleg tega so uporabniki v samo dveh tednih na svoje mobitele ali tablice prenesli skoraj 12.000 mobilnih aplikacij TViN. "Večina tekmovanj na zimskih olimpijskih igrah v Sočiju je bila na sporedu, ko je bilo veliko ljudi v službi. TViN na enostaven način omogoča spremljanje televizije v realnem času prek mobitela, tablice ali računalnika. Naši uporabniki so tokrat to možnost v veliki meri izkoristili," pravi Mitja Lazar, vodja Službe za internetne in multimedijske storitve v Telekomu Slovenije.

Lestvica najbolje gledanih tekem na zimskih olimpijskih igrah v Sočiju prek mobitelov, tablic in računalnikov s pomočjo storitve TViN je tako naslednja:

1. mesto: ženski veleslalom

2. mesto: ženski smuk

3. mesto: smučarski skoki - ekipno tekmovanje

4. mesto: hokejska tekma Slovenija : Švedska

5. mesto: ženski slalom

TViN je edina televizija, ki jo lahko uporabniki spremljajo vedno in povsod ter na vseh zaslonih - na mobitelu, tablici ali računalniku. V okviru enega izmed najpomembnejših svetovnih dogodkov v panogi - TV Connect, ki bo med 18. in 20. marcem potekal v Londonu, bo Telekom Slovenije storitev TViN, ki združuje spletno televizijo, video na zahtevo in multimedijsko shrambo v oblaku, ponudil tudi operaterjem in ponudnikom vsebin na evropskem in ostalih trgih ter predstavil razvojne priložnosti. Da gre za napredno storitev, potrjuje tudi, da so organizatorji storitev TViN uvrstili v ožji izbor za osvojitev prestižne nagrade TV Connect Awards 2014, kjer nagrajujejo odličnost, inovativnost in razvojne dosežke v panogi.