O-STA

Third Point LLC se odziva na mnenje Sotheby's, da bi bil Daniel S. Loeb primeren za člana upravnega odbora podjetja

28. februar 2014

Third Point LLC se odziva na mnenje Sotheby's, da bi bil Daniel S. Loeb primeren za člana upravnega odbora podjetja

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)-- Danes je Sotheby's objavil mnenje, da bi bil Daniel S. Loeb primeren za imenovanje v upravni odbor podjetja. Podjetje je konstruktivno priznalo prispevek g. Loeba k izboljšanju stanja v Sotheby's v zadnjih šestih mesecih in njegov pozitiven vpliv na izboljšanje vrednosti za delničarjev.

Third Point se strinja s Sotheby's, da bi članstvo g. Loeba v upravnem odboru koristilo podjetju in njegovim lastnikom. Ob g. Loeabu smo nominirali še dva druga direktorja, ki sta kvalificirana strokovnjaka na področjih, kjer bi upravni odbor moral poglobiti svoje kompetence.

Glede na predhodne izkušnje Third Pointa, samo en glas delničarjev v upravnem odboru ne bo dovolj močan, da bi uspel uvesti nujno potrebne spremembe pri Sotheby's. Third Point je zato konsistentno vztrajal pri svojih zahtevah po več mestih v upravnem odboru. Podjetje se je ves čas dobro zavedalo zahtev Third Pointa po več članih v upravnem odboru in zato menimo, da pri izbiri le enega člana ni šlo za resen poskus, da bi dosegli dogovor, s katerim bi se izognili boju za glasove drugih delničarjev

Kot je danes priznal Sotheby's je z upoštevanjem in posluhom za nove ideje njegovih lastnikov povečal vrednost za delničarje v zadnjih šestih mesecih. Zavedajoč se tega zaključka se veselimo nadaljevanja konstruktivnega dela s Sotheby's pri rekonstrukciji upravnega odbora.

O Third Point LLC

Third Point LLC je newyorški investicijski svetovalec, priznan s strani Securities and Exchange Commission, ki upravlja 14 milijard dolarjev. Podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 1995 do globalnih vlaganj pristopa na podlagi sprememb, ki so posledice poslovnih dogodkov.

Pomembni podatki

V povezavi z vabilom k sodelovanju delničarjev na letošnji skupščini Sotheby's namerava Third Point in nekatera povezana podjetja podati zastopniško izjavo na Komisijo za trg vrednostnih papirjev ("SEC"). Third Point bo zastopniško izjavo poslal delničarjem Sotheby's skupaj z BELO zastopniško kartico. THIRD POINT VSEM DELNIČARJEM SOTHEBY'S MOČNO PRIPOROČA, DA PREBEREJO ZASTOPNIŠKO IZJAVO, KO BO TA NA RAZPOLAGO, SAJ BO VSEBOVALA POMEMBNE PODATKE, VKLJUČNO S PODATKI O SODELUJOČIH V TAKIH SODELOVANJIH DELNIČARJEV. TAKE ZASTOPNIŠKE IZJAVE, KO SO PODANE, IN VSI DRUGI RELEVANTNI DOKUMENTI BODO NA VOLJO BREZPLAČNO NA INTERNETNI STRANI SEC: HTTP://WWW.SEC.GOV.

Pri sodelovanju delničarjev Sotheby's bodo po pričakovanjih sodelovale sledeče osebe: Third Point LLC, Daniel S. Loeb, Third Point Offshore Master Fund L.P., Third Point Ultra Master Fund L.P., Third Point Partners L.P., Third Point Partners Qualified L.P., Third Point Reinsurance Co. Ltd., Lyxor/Third Point Fund Limited, Third Point Advisors LLC, Third Point Advisors II LLC, Harry J. Wilson in Olivier Reza. Podatki o sodelujočih in opis njihovih neposrednih in posrednih interesov, lastniških ali drugačnih, je na voljo v dokumentih, ki se navezujejo na vabilo k sodelovanju in so bili vloženi na SEC v seznamu 14A 27. februarja 2014 in so na voljo brezplačno na spletni strani SEC http:www.sec.gov.


Kontakti
Mediji
Third Point LLC
Elissa Doyle, 212-715-4907
Managing Director
edoyle@thirdpoint.com


Vir: Third Point LLC

Distribuira Business Wire

Sporočilo za javnost je na voljo na spletu:
http://www.businesswire.com/news/home/20140227006704/en