O-STA

Izjava za medije

SLOVENSKI JAVNOSTI IN KATOLIŠKI CERKVI V RAZMISLEK

Dejanja posameznikov, ki v Sloveniji poglabljajo razdor in sovraštvo, niso nič novega.

Temu namenu navsezadnje služi tudi "Inštitut za spravo". Pozornost javnosti se tako preusmerja od vodstvenih nesposobnosti v delu politike in koruptivnih dejanj, obenem se zavija v meglo in upravičuje sramotna izdaja lastnega naroda v najtežjih trenutkih njegove zgodovine.

Tudi izpad gospoda Turineka sodi sem. S svojim prikazom zažiga zastave z rdečo zvezdo, simbola svobode, za katero so umirali partizani, taboriščniki, talci, izgnanci, verniki in neverni, je oskrunil najbolj častno dejanje slovenskega naroda. Če to stori gospod Turinek, goreč in ubogljiv pristaš ene politične smeri in njenega vodje, bi tako nečastno dejanje ne bilo niti omembe vredno.

Razpihovanje starega sovraštva pa nima s krščansko vero in Jezusovim naukom prav nič skupnega. Dejanja, kakršno je storil duhovnik Turinek, mečejo grdo luč predvsem na katoliško cerkev in vernike od nje tudi odvračajo.

Zveza združenj borcev za vrednote NOB bo kljub takšnim nespodobnim političnim dejanjem zmeraj odprta za vse ljudi, ki se zavedajo, da brez osvobodilnega boja med drugo svetovno vojno, brez skupne volje in skupnih vrednot velike večine prebivalcev Slovenije ne bi preživeli in ne bi imeli svoje države. Zveza borcev bo tudi v prihodnje spoštljiva do vseh žrtev v boju za preživetje in svobodo.

PREDSEDSTVO ZZB NOB SLOVENIJE