O-STA

Passenger Terminal Expo 2014: MATERNA ips predstavlja prijavni kiosk "PHOENIX", ki ima vgrajeno tehnologijo prepoznavanja obrazov

Dortmund, 24. marca 2014

Kot vodilni proizvajalec Integriranih Storitev za Potnike je Materna ips znova prisotna na Passenger Terminal Expo v Barceloni (25.-27. marec). Njen razstavni prostor se delno osredotoča na inovativnost v smislu zapisovanja biometričnih podatkov pri prijavi pred letom in samostojnim vkrcanjem na letalo. Na svojem razstavnem prostoru s številko 1426 Materna ips predstavlja prijavne naprave "PHOENIX", obiskovalci pa bodo imeli priložnost preizkusiti opremo, ki jo sedaj ekskluzivno izdeluje to dortmundsko podjetje, ki se specializira za informacijsko tehnologijo.

Materna ips je v svoj portfelj za letalske družbe in letališča vključila oddelek "Strojna oprema" in zdaj svojim strankam ponuja ne le že preverjeno aplikacijo CUSS ampak tudi potrebno strojno opremo. Materna nudi tudi vzdrževanje kioskov na letališčih. Z namenom, da zagotovi hitre in fleksibilne storitve, podjetje zaposluje svoje vzdrževalce, ki poskrbijo, da vsi procesi tečejo gladko.

Prvič v živo v Barceloni

Materna svoje nove letališke naprave "PHOENIX" prvič predstavlja na PTE v Barceloni. Ta kiosk najnovejše generacije nudi cel nabor tehničnih značilnosti in prepričljivih prednosti, vključujoč s papirjem, ki zadostuje za tiskanje 4.000 vstopnih kuponov in 600 nalepk za prtljago, zaradi česar je kiosk še posebej enostaven za vzdrževanje. V kiosk se lahko vgradi še dodatna plačilna funkcija. Zato je kiosk PHOENIX idealen tako za prijavo potnikov in avtomatično prijavo prtljage. Obiskovalci sejma lahko naprave v živo preizkusijo na Materninem razstavnem prostoru.

Biometrično prepoznavanje obraza za večjo varnost

Materna se je odzvala na potrebe trga in razširila svoje rešitve, ki sedaj vsebujejo komponente za zapisovanje biometričnih podatkov. Na željo naročnika lahko v nove Maternine kioske vgradimo kamero za prepoznavanje obraza. Ko se potnik pred letom prijavi preko naprave, vgrajena kamera posname fotografijo za primerjavo, ki je nato izvedena v bazi podatkov. Tehnologijo prepoznavanja obrazov je mogoče integrirati tudi v Maternine rešitve za samostojno vkrcanje. Zapisovanje biometričnih podatkov ne le izboljša varnost potnikov, ampak tudi omogoča hitrejše procesiranje potnikov na izhodih.

Obiskovalci sejma bodo biometrično prepoznavanje obrazov lahko v živo preizkusili na razstavnem prostoru Materne.

Pogosta samostojna prijave prtljage

Obstaja naraščajoča potreba po sistemih za avtomatično prijavo prtljage. Materna je že uspešno vgradila številne postaje za oddajo prtljage za nemško letalsko družbo Lufthansa. A najnovejša generacija rešitev za oddajo prtljage je zanimiva ne le za letalske družbe ampak tudi za letališča. Prostorske omejitve in naraščajoče število potnikov zahtevajo enostavne, hitre procese, ki jih Materna uspešno ponuja že leta. Osnovani na standardu IATA CUSS, se sistemi nenehoma razvijajo glede na najnovejše oblikovne in tehnološke zahteve letališč. Materna na PTE predstavlja različico takega sodobnega sistema za samostojno prijavo prtljage.

Če želite intervju na PTE 2014, prosim kontaktirajte: Jana Eull, Tel. +49 (1570) 1128691

Sike na voljo za tiskanje so dostopne na: http://www.materna-ips.com/ips/index.php?id=6

http://photos.prnewswire.com/prnh/20140324/677256-a http://photos.prnewswire.com/prnh/20140324/677256-b

Za več podatkov prosimo obiščite www.materna-ips.com

Kontakt za medije:

Antje Krämer

Business Unit Communications

MATERNA Information & Communications

Vosskuhle 37, D-44141 Dortmund

Tel.: +49 (0)231 5599 - 8396

E-mail: antje.kraemer@materna.de

Podatki o izdelkih:

Michael Overkämping, Jana Eull

Tel.: +49 (0)231 5599 - 8977 / -8691

michael.overkaemping@materna.de

jana.eull@materna.de

www.materna-ips.de

**