O-STA

Poletna šola na berlinski umetniški univerzi University of the Arts podpira start-upe

Berlinska umetniška scena je pravi magnet za umetnike in ustvarjalce z vsega sveta. Privlači jih živahno in dinamično mestno življenje, polno priložnosti za uresničitev kreativnih poslovnih idej. Vendarle pa pogosto potrebujejo pomoč, da bi svoje posle izvedli tako, kot so si jih zamislili. Berlin Career College, oddelek za kreativni profesionalni razvoj na berlinski umetniški univerzi University of the Arts, ki je ena izmed najuglednejših umetniški univerz na svetu, ponuja idealno priložnost za spoznavanje berlinske start-up scene prek poletnih tečajev z naslovom "International Summer School of Creative Entrepreneurship" (Mednarodna poletna šola kreativnega podjetništva). Program je finančno podprla Evropska unija in bo potekal od sredine julija do sredine oktobra.

Predavatelji, kreativni profesionalci, ki delujejo v Berlinu in so tako v mestu dobro povezani, bodo delili svoje strokovno znanje in učili bistvene spretnosti kreativnega podjetništva, osebnega trženja, poslovodstva in vodenja:

Start up podjetje Dark Horse Innovation GmbH pooseblja nekonvencionalen poslovni koncept, ki združuje poslovno razmišljanje s kreativnim potencialom. Ustanovitelja agencije Monika Frech in Dominik Krenzler bosta udeležencem tečaja pokazala, kako idejo hitro razviti v funkcionalen poslovni načrt.

Ulrike Müller in Nicola Turner (London cultural leadership programme) udeležencem ponujata priložnost, da na lastnih idejah preizkusijo "orodje za poslovne start upe" britanske agencije NESTA. Tako bodo razvijali svoje podjetniške spretnosti v marketingu in vodenju poslov.

Ustanovitelja neprofitne organizacije Service Design Berlin Olga Scupin in Manuel Hoffman se bosta na svoji delavnici osredotočila na optimizacijo uporabnikom prijaznih storitev ter učila metode promocijskih storitev, ki so inovativne in osredotočene na uporabnika. Udeleženci se bodo naučili optimalno povezati te ideje v sisteme in jih vključiti v lastne podjetniške projekte.

V okviru programa mednarodne poletne šole kreativnega podjetništva bodo organizirane tudi delavnice iz trženja, umetniškega managementa in financ.

Za dodatne informacije o programu obiščite: www.udk-berlin.de/summer-courses

Slike

http://photos.prnewswire.com/prnh/20140324/675649-a

http://photos.prnewswire.com/prnh/20140324/675649-b

Kontakt:

Universität der Künste Berlin / Berlin University of the Arts
International Summer School of Creative Entrepreneurship (ISSCE)

Stephanie Schwarz
Einsteinufer 43
10587 Berlin
Tel: + 49-(0)30-31852087
E-Mail: stephanie.schwarz@udk-berlin.de