O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - Zapora mostu na promenadi podaljšana

Velenje, 31. marec 2014 - Zaradi prenove velenjske promenade bo predvidoma še do začetka junija 2014 zaprt most preko reke Pake pri gimnaziji.

Zapora mostu na promenadi bo podaljšana zaradi slabih vremenskih razmer, ki so v mesecu februarju 2014 močno prizadele tudi mestno občino Velenje. Zaradi obilnih padavin je vodostaj reke Pake močno narasel in precej otežil izvedbo del na območju amfiteatra in novega mostu. Dela trenutno niso izvedena do faze, ki bi omogočala vzpostavitev varnega prehoda za pešce preko novega mostu. Na mostu je potrebno izvesti še robne vence, obloge iz belega betona, navezave pohodnih poti ter ograj z razsvetljavo. V okviru projekta Promenada so že zaključena konstrukcijska gradbena dela ter prestavitev komunikacijskih in energetskih vodov. Trenutno potekajo obsežna dela na amfiteatru in zunanji ureditvi ter obrtniška dela v parkirni hiši.

Z dokončanjem del na velenjski promenadi bo mesto pridobilo atraktiven prostor, ki bo dvignil kvaliteto bivanja v mestu. Naša želja je, da nova promenada postane srce mesta, živahen utrip mesta pa bomo sooblikovali skupaj z Velenjčani.

Ker želimo občankam in občanom zagotoviti popolnoma varen prehod preko reke Pake, moramo zaporo mostu podaljšati. Zato vas še naprej prosimo, da v tem času uporabljate obhodne poti. Pešci in kolesarji lahko Pako prečkajo preko mostov pri okrepčevalnici "Mladost" in na Kidričevi cesti. Promet po Vodnikovi in Prešernovi cesti bo potekal nemoteno.

Prijazno prosimo za razumevanje!

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje