O-STA

Catalyst bo odlikoval že nagrajeni pobudi podjetij Kimberly-Clark in Lockheed Martin

2. april 2014

Napredovanje žensk na vodilne položaje je postalo del poslovne kulture.

NEW YORK - (BUSINESS WIRE) - Kaj je potrebno, da spodbujamo ženske in preoblikujemo delovna okolja za vse nas? Dve zelo edinstveni pobudi v dveh zelo različnih industrijah kažeta, kako se stvarem streže.

Danes zvečer bosta Kimberly-Clark in Lockheed Martin Corporation prejela nagrado 2014 Catalyst Award za svoji inovativni pobudi, s katerima izboljšujejo priložnosti za ženske v poslovnem okolju. Nagrada Catalyst Award je namenjena pobudam, ki vplivajo tako na ženske kot moške, družine in organizacije, družbe in gospodarstva. Podeljene bodo na vsakoletni gala večerji Catalyst Awards Dinner, ki se je bo udeležilo skoraj 1600 gostov, med drugim tudi skoraj sto direktorjev in visokih predstavnikov vodilnih multinacionalk in podjetij.

"Letošnji zmagovalni pobudi Kimberly-Clark in Lockheed Martin sta ustvarili izjemna posebna modela, ki kažeta, kako veliko lahko dosežemo z močnim vodenjem in gonilnimi cilji, strategijami in odgovornostjo," je dejala Deborah Gillis, predsednica in direktorica Catalysta. "Ti pobudi sta pomagali preoblikovati delovna mesta in s tem ustvarili kulturo, kjer so pri delu uspešni tako moški kot ženske. Obenem pa so segli tudi čez zidove svojih pisarn do žensk in deklic in jim ponudili priložnosti in orodja, da presežejo ovire in postanejo vodje, ki lahko tudi same nekoč postanejo vzornice, ki spreminjajo svoja delovna okolja in skupnosti."

Pobuda podjetja Kimberly-Clark Unleash Your Power: Strengthening the Business With Women Leaders (Osvobodite svojo moč: Okrepite posel z ženskimi vodji) je edinstvena globalna pobuda, ki odkriva talente v celotnem podjetju in poudarja pomembno vlogo, ki jo imajo ženske v poslu in na trgu. "Naša iniciativa Osvobodite svojo moč se osredotoča na ustvarjanje izjemnega delovnega okolja, ki odseva ljudi z vsega sveta, ki uporabljajo in kupujejo naše izdelke," je dejal Thomas J. Falk, predsednik in izvršni direktor Kimberly-Clark Corporation. "Počaščeni smo, da je Catalyst prepoznal naša prizadevanja, da ustvarimo raznovrstno in angažirano delovno okolje. Veselimo se dela, ki nas še čaka, ko sledimo želji, da opolnomočimo nadarjene ženske in moške, da dosežejo svoj poln potencial."

Lockheed Martinova pobuda v ZDA Women Accelerating Tomorrow (Ženske pospešujejo prihodnost) zajema različne programe, procese in orodja, ki spodbujajo napredovanje žensk v okviru širokih strateških prizadevanj, da pritegne, razvije in ohrani različne talente v tej izjemno tehnični industriji. "Kot globalno varnostno in vesoljsko podjetje se ukvarjamo z najbolj zahtevnimi izzivi svoje države, kar pomeni, da potrebujemo najbolj nadarjene ljudi," je dejal predsednik in direktor Lockheed Martina Marillyn Hewson. "Počaščeni smo, da je Catalyst prepoznal naša prizadevanja, s katerimi podpiramo ženske na vseh stopnjah njihovih karier - od spodbujanja deklic, da se usmerijo v naravoslovne vede, do oblikovanja sistema napredovanja za nadarjene, do zavzemanja za raznovrstnost dobaviteljev. Vsa ta prizadevanja so del naše predanosti, da ustvarimo vključevalno kulturo. Zaradi združevanja različnih pogledov in izkušenj Lockheed Martin lahko ponudi boljše delovno okolje, krepi pa tudi naš posel."

Sogostitelja gala večerje v newyorškem hotelu Waldorf Astoria, na kateri bodo podelili Catalystove nagrade, bosta Ilene H. Lang, upokojena predsednica in direktorica Catalysta, in Peter Voser, upokojeni izvršni direktor Royal Dutch Shell. Večerjo sponzorira Alcoa Foundation in Shell Oil Company.

Večerja bo sledila celodnevni konferenci Catalyst Awards Conference, ki bo prav tako potekala v hotelu Waldorf Astoria. Konferenca, ki bo potekala pod sloganom Naredite spremembe, bo pritegnila strokovnjake z vsega sveta, ki bodo delili svoje znanje in govorili o rešitvah za spodbujanje žensk, da osvojijo vodilne položaje v gospodarstvu. Udeležencem bodo navdihujoče besede namenili direktorji in ekipe nagrajenih pobud, ki bodo predstavili tudi svoj pogled na uspeh teh pobud. Med kosilom bo Rosalind G. Brewer, predsednica in direktorica verige Sam's Club, o svoji karieri spregovorila s predsednico in direktorico Catalysta Deborah Gillis. Popoldanski učni laboratoriji ponujajo dober vpogled v vključujoče vodenje, napredovanje žensk v vodilne organe, sodobne prakse s področja raznolikosti in vključevanja. Vrhunec popoldneva pa bo nagovor svetovalke, olimpijke in avtorice Bonnie St. John, ki bo z navzočim povedala svojo zgodbo o izzivih, ki jih je premagala, da je kot prva temnopolta Američanka osvojila olimpijsko ali paraolimpijsko medaljo v smučanju. Glavni sponzor konference je Walmart, dogodek pa sponzorira tudi Unilever.

Tukaj lahko preberete celotni program in najdete popolne opise preteklih in sedanjih pobud, ki jih je nagradil Catalyst.

O CATALYSTU

Catalyst, ki je bil ustanovljen leta 1962, je vodilna neprofitna organizacija, ki širi priložnosti za ženske v gospodarstvu. Catalyst, ki ima zastopništva v Združenih državah, Kanadi, Evropi, Indiji in Avstraliji in ima več kot 700 članov, je zaupanja vreden vir raziskav, informacij in nasvetov o položaju žensk v profesionalnem življenju. Catalyst vsako leto z Catalyst Award nagradi izjemne organizacijske pobude, ki spodbujajo napredovanje žensk v poslovnem svetu.

O nagradi CATALYST AWARD

Nagrado Catalyst Award vsako leto podelijo inovativnim organizacijskim prijemom, ki so dokazano obrodili merljive rezultate za vse ženske, tudi ženske različnih etničnih porekel. Catalyst je od leta 1987 nagradil 82 pobud 76 organizacij z vsega sveta, ki so s svojo revolucionarnostjo in vključevalno naravo spreminjale delovna okolja, družbe in življenja.

Kontakti

MEDIJI:

ZDA in druga območja, ki niso omenjena spodaj:

Susan Nierenberg, +1 646-388-7744

snierenberg@catalyst.org

ali

Ellen Parlapiano, +1 646-388-7778

eparlapiano@catalyst.org

ali

Kanada:

Francine Beck, +1 416-725-3710

francinebeck@rogers.com

ali

Evropa:

Frances Knox, +44 7850 470123

frances@frankly-pr.co.uk

ali

Indija:

Gutenberg Communications

Shilpa Mathapati, +91 22 3057 9113

shilpa@gutenbergpr.com

Vir: Catalyst

Distribuira Business Wire

Sporočilo si lahko ogledate tudi na spletnem naslovu:

http://www.businesswire.com/news/home/20140402005031/en