O-STA

KJER SE SREČAJO VSI IZ SVETA BOLNIŠNIČNE HIGIENE: Na Dunaju prva konferenca srednje in vzhodne Evrope o bolnišnični higieni in varstvu pacientov

Dunaj, 5. maj 2014 - V zdravstvenem sektorju ni skoraj nič bolj pomembnega od higiene. Najnovejše publikacije razkrivajo, da se samo v Evropi na letni ravni v bolnišnicah okuži več milijonov pacientov, iz istega razloga pa jih umre več kot 50.000. Zato Semmelweis Foundation med 3. in 4. marcem 2015 na Dunaju organizira prvo konferenco o bolnišnični higieni in varstvu pacientov v srednji in vzhodni Evropi (CEE Conference on Hospital Hygiene and Patient Safety). Mednarodni strokovnjaki in vodstveni delavci srednje in vzhodne Evrope bodo na okroglih mizah, delavnicah in predavanjih delili svoje znanje in izmenjavali mnenja o temah, povezanih z bolnišnično higieno.

Neodvisna neprofitna iniciativa Semmelweis foundation želi s to konferenco osveščati javnost o bolnišnični higieni in informirati o prihodnjih trendih in standardih dobre prakse, s katerimi je mogoče preprečiti in zdraviti bolnišnične okužbe. Udeležence konference bo uvodoma nagovoril profesor Didier Pittet, glavni zunanji svetovalec pri programu "Čista nega je varna nega" Svetovne Zdravstvene Organizacije.

Pridružite se vodilnim strokovnjakom na prvi Semmelweisovi konferenci o bolnišnični higieni in varstvu pacientov ter s somišljeniki razglabljajte o prihodnosti nadzora nad okužbami.

Za več informacij o konferenci obiščite www.semmelweis.info.

Od tega trenutka dalje lahko pošljete tudi svojo prijavo na konferenco na elektronski naslov office@semmelweis.info.


Dodatne informacije:

Semmelweis FoundationCorporate Identity Prihoda gmbh
Mag. Kurt PlattnerJulia Stopa
Baumgasse 60B/2/12Peter-Jordan-Straße 74
1030 Vienna, Austria1190 Vienna, Austria
Tel.: +43 660 6565022Tel.: +43 1 47 96 366 - 19
E-mail: office@semmelweis.info
E-mail: julia.stopa@cip.at