O-STA

Športaj za spremembo

Ljubljana, 30. 4. 2014 - V Četrtnem mladinskem centru Bežigrad, Javnega zavoda Mladi zmaji, smo se že tretje leto zapored priključili vseslovenski akciji Dan za spremembe, katere pobudnik in organizator je Slovenska filantropija. Dobrodelno akcijo, ki je potekala v četrtek, 24. aprila 2014, smo poimenovali "Športaj za spremembo", saj smo spodbudili mlade, njihove starše in druge prebivalce Četrtne skupnosti Bežigrad, da s športno aktivnostjo pozitivno vplivajo na spremembe v lokalni skupnosti.

Cilj akcije je bil skupaj z mladimi zbrati prostovoljne prispevke za socialno in ekonomsko šibkejše družine ob aktivni udeležbi v športnih aktivnostih. Organizirali smo dobrodelni tek na 2 km, po trasi Pot ob žici, v bližini soseske BS3 in igranje ulične košarke na bližnjem športnem igrišču. Pri dogodku so sodelovali tudi obiskovalci Dnevnega centra aktivnosti za starejše Bežigrad. Skupaj z mladimi so pred dogodkom pripravili sladke prigrizke, ki so bili prav tako namenjeni pridobivanju prostovoljnih prispevkov.

Poleg veliko lokalnih prostovoljcev in praktikantov, se je dogodku pridružila še Socialna akademija - Zavod za izobraževanje, raziskovanje in kulturo, ki je na dan dogodka izvedla zaključni "Pomladanski sosedski bazar" - projekt pleskanja in grafitiranja vhoda Četrtnega mladinskega centra Bežigrad. Pri grafitiranju je mladim pomagala izkušena grafitarka Deja Kačič. Z napisom "Gojimo človekove pravice", ki je del cvetličnega grafita na steni Četrtnega mladinskega centra Bežigrad, so mladi javnosti dali jasno sporočilo, da se zavzemajo za spremembe in človekove pravice. V okviru obeh dogodkov smo spodbujali mlade obiskovalce Četrtnega mladinskega centra Bežigrad in lokalno skupnost k prostovoljstvu, športnem udejstvovanju, druženju in spoznavanju.

Ob sodelovanju in dobri volji vseh organizacij, prostovoljcev, mladih in njihovih staršev so se cilji dobrodelne akcije uresničili, za kar se vsem sodelujočim zahvaljujemo, veselimo pa se že naslednje dobrodelne akcije.